ЮНИ 28 Новини | ЛюбопитноОбнови

Фейсбук знае колко дълго ще продължи връзката ви

0 коментара0/5

Искате ли да знаете колко дълго ще продължи връзката ви? Тогава погледнете във Фейсбук.

Фейсбук знае колко дълго ще продължи връзката ви
Фейсбук знае колко дълго ще продължи връзката ви

От социалната мрежа заявиха, че могат да предсказват дали връзката ви е само флирт или нещо по-сериозно. Статус "обвързан", който не е променен в продължение на 3 месеца, означава, че има вероятност взаимоотношенията ви да се окажат сериозни. Това показват данните на Фейсбук.

Разглеждайки огромното количество от данни за личния живот на потребителите в социалната мрежа, Богдан Стейт, който обработва тази информация, е направил анализ на статусите на потребителите в САЩ за период от 2008 до 2011 г.

Колкото по-дълго една двойка е заедно, толкова по-лесно може да се предскаже дали връзката ще продължи или не. "Около половината от връзките във Фейсбук, продължили повече от 3 месеца, има вероятност да продължат 4 години и дори повече", казва Стейт.

В изследването не са включени женените двойки. Наблюдавани са потребители на възраст над 23 години. "С всеки изминал месец все повече несериозни връзки се прекратяват. Остават само продължителните сериозни връзки. Това показват нашите данни", добавя Стейт.

Най-вероятният сезон за прекратяване на една връзка е лятото, а през 2011 г. е имало повече раздели в сравнение с други години. 

Още за: Facebook, връзка

Още от "Любопитно"

Кралица Елизабет II

Кралското семейство струва с 5.4% по-скъпо на британците

Общо кралската фамилия е похарчила 56.8 милиона лири през изминалата година, добавяйки 14.9 милиона лири собствени доходи и 900 000 заделени.

Джейми Оливър

Джейми Оливър определя като "убийствено" готвенето за децата си

Джейми Оливър е може би един от най-известните кулинари в целия свят. Когато е у дома обаче за него се оказва истинска мъка да измисли рецепта, която да се хареса на цялото му семейство.

Гъби Шийтаке

Най-вкусните гъби в света

Гъба Шийтаке е една от най-вкусните. Тя може да се използва в супи и тестени изделия.