ЮНИ 28 Новини | ЛюбопитноОбнови

Фейсбук ще предупреждава за опасни клипове

0 коментара0/5

Фейсбук ще започне да поставя предупреждения, преди да пуска клипове, публикувани на сайта, които биха могли да се счетат за "шокиращи, обидни или разстройващи".

Фейсбук ще предупреждава за опасни клипове

Предупреждението ще спира и автоматичното им пускане, освен ако потребителят не кликне върху тях, съобщава Би Би Си. Сайтът ще забранява достъпа до подобно видео и на лица, които са се регистрирали като непълнолетни.

Вижте също: Най-големите лъжи във Facebook през 2014

Въпреки предприетите мерки, според психолози те пак няма да са достатъчни, за да предпазят уязвимите потребители на мрежата.

Един от първите клипове, върху които ще се отрази новата мярка, ще е видеото на убийството на полицая Ахмед Мерабет, който беше убит при нападението на терористи над редакцията на изданието "Шарли ебдо".

Въпреки промените, сайтът ще позволява свободното гледане на новинарски материали и документални изображения, показващи обезглавявания и други форми на убийство.

Според правилата на Фейсбук всеки, навършил 13 години, може да си направи регистрация, но много често деца на по-малка възраст имат свои профили. / БГНЕС /

Още за: Facebook

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Фейсбук ще предупреждава за опасни клипове".

Още от "Любопитно"

Кралица Елизабет II

Кралското семейство струва с 5.4% по-скъпо на британците

Общо кралската фамилия е похарчила 56.8 милиона лири през изминалата година, добавяйки 14.9 милиона лири собствени доходи и 900 000 заделени.

Джейми Оливър

Джейми Оливър определя като "убийствено" готвенето за децата си

Джейми Оливър е може би един от най-известните кулинари в целия свят. Когато е у дома обаче за него се оказва истинска мъка да измисли рецепта, която да се хареса на цялото му семейство.

Гъби Шийтаке

Най-вкусните гъби в света

Гъба Шийтаке е една от най-вкусните. Тя може да се използва в супи и тестени изделия.