АПР 24 Новини | ЛюбопитноОбнови

Фейсбук ще предупреждава за опасни клипове

0 коментара0/5

Фейсбук ще започне да поставя предупреждения, преди да пуска клипове, публикувани на сайта, които биха могли да се счетат за "шокиращи, обидни или разстройващи".

Фейсбук ще предупреждава за опасни клипове

Предупреждението ще спира и автоматичното им пускане, освен ако потребителят не кликне върху тях, съобщава Би Би Си. Сайтът ще забранява достъпа до подобно видео и на лица, които са се регистрирали като непълнолетни.

Вижте също: Най-големите лъжи във Facebook през 2014

Въпреки предприетите мерки, според психолози те пак няма да са достатъчни, за да предпазят уязвимите потребители на мрежата.

Един от първите клипове, върху които ще се отрази новата мярка, ще е видеото на убийството на полицая Ахмед Мерабет, който беше убит при нападението на терористи над редакцията на изданието "Шарли ебдо".

Въпреки промените, сайтът ще позволява свободното гледане на новинарски материали и документални изображения, показващи обезглавявания и други форми на убийство.

Според правилата на Фейсбук всеки, навършил 13 години, може да си направи регистрация, но много често деца на по-малка възраст имат свои профили. / БГНЕС /

Още за: Facebook

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Фейсбук ще предупреждава за опасни клипове".

Още от "Любопитно"

Топла и слънчева седмица

Топла и слънчева седмица

Почивните дни ще бъдат хладни и дъждовни на места, но температурите ще започнат слабо да се повишават.

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Мощен антибиотик, който ускорява зарастването на раните, успяха да получат американски биохимици от кръвта на гигантски гущер, обитаващ индонезийския остров Комодо.

Какво не знаем за равиолите

Какво не знаем за равиолите

Забавни факти за италианския специалитет, които не знаете.