ЮНИ 28 Новини | ЛюбопитноОбнови

Facebook се подготвя да тества бутона „не харесвам”

От 0 коментара0/5

Социалната мрежа, която от години говори, че ще добави бутон „не харесвам”, работи по функцията и съвсем скоро ще започне тестване.

Facebook се подготвя да тества бутона „не харесвам”
Facebook се подготвя да тества бутона „не харесвам” © архив

„Да, най-накрая ви чухме”, каза изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг в родния град на Менло Парк, Калифорния.

Онлайн потребителите често поставят въпроса за усъвършенстване на социалната мрежа с бутони като „съжалявам”, „интересно” и „не харесвам”, които да са допълнение към класическия „лайк” ( от англ. „Like” –харесвам).

„Хиляди хора ме питат за това и днес е денят, в който обявявам, че работим върху предложението и сме много близо до неговото тестване”, заяви Зукърбърг.

„Отне ни известно време, за да стигнем до тук, защото не искахме да превърнем Facebook във форум, където хората да споделят мнения. Ние искаме да създадем общност”, каза още директорът на компанията.

Той обясни, че разбира се е неудобно и неподходящо да натискате бутона „харесвам”, когато някой е споделил новина за смърт на приятел или роднина или новина за настоящата бежанска криза.

„Да, трябва да има по-добър начин, по който потребителите да изразят, че те разбират и подкрепят”, обясни Марк Зукърбърг, като увери, че това скоро ще бъде реалност.

/АФП /

Още за: Facebook

Още от "Любопитно"

Кралица Елизабет II

Кралското семейство струва с 5.4% по-скъпо на британците

Общо кралската фамилия е похарчила 56.8 милиона лири през изминалата година, добавяйки 14.9 милиона лири собствени доходи и 900 000 заделени.

Джейми Оливър

Джейми Оливър определя като "убийствено" готвенето за децата си

Джейми Оливър е може би един от най-известните кулинари в целия свят. Когато е у дома обаче за него се оказва истинска мъка да измисли рецепта, която да се хареса на цялото му семейство.

Гъби Шийтаке

Най-вкусните гъби в света

Гъба Шийтаке е една от най-вкусните. Тя може да се използва в супи и тестени изделия.