АПР 24 Новини | ЛюбопитноОбнови

ЕС може да блокира Фейсбук за деца

От 0 коментара0/5

Социалните мрежи и приложенията за чатене може да бъдат заключени за деца под 16 години или да се позволяват само с разрешение на родител.

ЕС може да блокира Фейсбук за деца

Социалните мрежи и приложенията за чатене може да бъдат заключени за деца под 16 години или да се позволяват само с разрешение на родител, пише британският в. "Индипендънт".

Мярката се обмисля като част от новите европейски правила за защита на данните. Това ще увеличи възрастта за цифрово съгласие от родители от 13 на 16 години.

Това би означавало, че сайтове като Фейсбук, WhatsApp и Snapchat могат да бъдат използвани само от лица над 16 години.

Промяната предизвика възмущение в мнозина, въпреки че на практика тя е само разширяване на вече съществуващите изисквания за възрастова група.

Активисти обаче твърдят, че промяната на възрастта ще направи децата по-уязвими. Според тях чрез ограничаването на достъпа до данни и онлайн възможности тийнейджърите могат да пропуснат важна за бъдещето им информация.

Много сайтове, които забраняват достъпа на непълнолетни са променили системата за влизане и изискват регистрация с банкова карта.

Вероятно технологичните компании ще лобират против предложенията. Новият закон ще бъде договорен между страните членки тази седмица. След това той ще бъде обсъден от политиците, преди да се предложи за гласуване по-късно тази седмица. /БГНЕС /

Още за: Facebook

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "ЕС може да блокира Фейсбук за деца".

Още от "Любопитно"

Топла и слънчева седмица

Топла и слънчева седмица

Почивните дни ще бъдат хладни и дъждовни на места, но температурите ще започнат слабо да се повишават.

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Мощен антибиотик, който ускорява зарастването на раните, успяха да получат американски биохимици от кръвта на гигантски гущер, обитаващ индонезийския остров Комодо.

Какво не знаем за равиолите

Какво не знаем за равиолите

Забавни факти за италианския специалитет, които не знаете.