АПР 30 Новини | ЛюбопитноОбнови

Дезодорантът трябва да се използва вечер

От 0 коментара0/5

Слагането на дезодорант сутринта може да изглежда като разумен начин да започнете деня си, но изследванията показват, че антиперспирантите действат по-ефективно, ако се прилагат вечер.

Дезодорантът трябва да се използва вечер
 © istockphoto.com

В изследването участват 60 жени на възраст между 18 и 65 години. Тези, които използват дезодорант преди да си легнат, намаляват отделянето на пот за много по-дълго време, отколкото жените, които го правят сутрин.

Въпреки че още не е ясен точният механизъм, който обяснява защо това е така, учените са сигурни, че дезодорантът влиза в порите много по-ефективно, докато спите, а не докато се движите.

Използваме ли правилно дезодоранта >>>

Според експерти логиката може да се крие в това, че през нощта не изпитвате толкова силни емоции като през деня, не се потите толкова много, което позволява на продукта да работи по-добре, като попие в кожата по-ефективно. /БГНЕС /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Дезодорантът трябва да се използва вечер".

Още от "Любопитно"

Ема Морано на 116 години

Невероятната история на жената, която доживя до 117 години

Тя губи първата си любов по време на Първата световна война. Точно преди Втората напуска съпруга си насилник. Това е Ема Морано – последният жив човек от ХIХ век.

Ина Ахмад Абдулати преди операцията

Бившата най-пълна жена в света вече се събира в седалката на самолет

Египтянката Ина Ахмад Абдулати, която доскоро беше най-пълната жена в света, скоро ще замине с редовен полет за ОАЕ, където ще продължи лечението си.

Да забуксуваш в парка (снимки)

Да забуксуваш в парка (снимки)

Естествено парковете са най-предпочитани за разходка на бебето с количката....