ЮНИ 24 Новини | ЛюбопитноОбнови

Дезодорантът трябва да се използва вечер

От 0 коментара0/5

Слагането на дезодорант сутринта може да изглежда като разумен начин да започнете деня си, но изследванията показват, че антиперспирантите действат по-ефективно, ако се прилагат вечер.

Дезодорантът трябва да се използва вечер
 © istockphoto.com

В изследването участват 60 жени на възраст между 18 и 65 години. Тези, които използват дезодорант преди да си легнат, намаляват отделянето на пот за много по-дълго време, отколкото жените, които го правят сутрин.

Въпреки че още не е ясен точният механизъм, който обяснява защо това е така, учените са сигурни, че дезодорантът влиза в порите много по-ефективно, докато спите, а не докато се движите.

Използваме ли правилно дезодоранта >>>

Според експерти логиката може да се крие в това, че през нощта не изпитвате толкова силни емоции като през деня, не се потите толкова много, което позволява на продукта да работи по-добре, като попие в кожата по-ефективно. /БГНЕС /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Дезодорантът трябва да се използва вечер".

Още от "Любопитно"

Нещо между Урал и края на земята

Нещо между Урал и края на земята

Хората на този континент имаха достатъчно ясна представа за това, къде свършва Европа, а с нея и земята, годна за обитаване от гледната точка на ранното Средновековие.

Шестима лекари отиват на съд за смъртта на родилка

Шестима лекари отиват на съд за смъртта на родилка

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу шестима лекари от две болнични заведения, които при професионална непредпазливост причинили смъртта на родилка.

Съветите за къдрава коса, по които интернет полудя

Съветите за къдрава коса, по които интернет полудя

Къдравата коса е благословия, но и предизвикателство. Всяка жена ще ви каже това. Къдравата коса изисква специални и постоянни грижи. Едно момиче реши да сподели с интернет своята "битка" с къдравата коса, как се е научила да се грижи за нея и как косата й се е трансформирала за 4 години.