МАЙ 26 Новини | ЛюбопитноОбнови

Частен гръцки остров отива на търг

0 коментара0/5

Частният остров Спалатрониси в Егейско море е предложен на търг. Той ще се проведе през септември, а стартовата цена на лота с площ 10 хектара е 10 милиона евро.

Частен гръцки остров отива на търг

"Необитаемият остров Спалатрониси, разположен в туристическата зона на 500 метра от крайбрежието на полуостров Халкидики, е предложен на търг. Причината - този метод на продажба гарантира пълна прозрачност при плащането на данъците, получаването на доход от собствеността и позволява да се намали бюрокрацията", обяснява Ставрос Миронидис, собственик на компанията "Миро Антик Хаус".

Бизнесменът сподели, че "местни и чуждестранни инвеститори вече са проявили интерес към търга, а също така други собственици на острови са го потърсили, за да продадат своята земя по същия начин". Миронидис съобщи, че до 20 август е възможно Спалатрониси да бъде придобит без търг, ако предложението на потенциалните инвеститори удовлетвори настоящите му собственици.

В момента много притежатели на части необитаеми острови в Гърция се опитват да ги продадат заради рязкото повишаване на данъците върху недвижимите имоти. От общо около 6000 гръцки острови в Егейско, Йонийско и Средиземно морета едва 227 са обитаеми. Всички гръцки острови се делят на две неравни части - държавни, които доскоро можеше да бъдат взети под аренда, и частни. Последните наброяват около 140. Те могат да бъдат купени и продадени свободно. 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Частен гръцки остров отива на търг".

Още от "Любопитно"

Певицата Михаела Филева и актьорът Антон Григоров стават първите родни посланици на Coca-Cola у нас

Coca-Cola с нова визуална идентичност за България

Coca-Cola представи новата визия на марката, която е част от глобалната комуникационна стратегия „Един бранд“. Стратегията обединява подбрандовете Coca-Cola Classic и Coca-Cola Zero в едно, с обща визуална идентичност и позициониране.

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

19-годишната Хера Хашми - мюсюлманка, учеща молякулярна биология в Колорадо, направи "списък"от 800-страници с престъпления на ислямистите и мотивите им.

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

Ярко червеният мак - международният символ на почитта към падналите в борбата войници - за първи път ще бъде честван като национален празник в САЩ.