АПР 27 Новини | ЛюбопитноОбнови

Частен гръцки остров отива на търг

0 коментара0/5

Частният остров Спалатрониси в Егейско море е предложен на търг. Той ще се проведе през септември, а стартовата цена на лота с площ 10 хектара е 10 милиона евро.

Частен гръцки остров отива на търг

"Необитаемият остров Спалатрониси, разположен в туристическата зона на 500 метра от крайбрежието на полуостров Халкидики, е предложен на търг. Причината - този метод на продажба гарантира пълна прозрачност при плащането на данъците, получаването на доход от собствеността и позволява да се намали бюрокрацията", обяснява Ставрос Миронидис, собственик на компанията "Миро Антик Хаус".

Бизнесменът сподели, че "местни и чуждестранни инвеститори вече са проявили интерес към търга, а също така други собственици на острови са го потърсили, за да продадат своята земя по същия начин". Миронидис съобщи, че до 20 август е възможно Спалатрониси да бъде придобит без търг, ако предложението на потенциалните инвеститори удовлетвори настоящите му собственици.

В момента много притежатели на части необитаеми острови в Гърция се опитват да ги продадат заради рязкото повишаване на данъците върху недвижимите имоти. От общо около 6000 гръцки острови в Егейско, Йонийско и Средиземно морета едва 227 са обитаеми. Всички гръцки острови се делят на две неравни части - държавни, които доскоро можеше да бъдат взети под аренда, и частни. Последните наброяват около 140. Те могат да бъдат купени и продадени свободно. 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Частен гръцки остров отива на търг".

Още от "Любопитно"

Продават на търг златен шлем на Дарт Вейдър за 1,4 млн. долара

Продават на търг златен шлем на Дарт Вейдър за 1,4 млн. долара

Шлем на Дарт Вейдър, изработен от чисто злато, ще бъде продаден на търг в Япония, като първоначалната му цена е космическите 1,4 млн. долара.

Звездите в „Игра на тронове” – със звездни хонорари

Звездите в „Игра на тронове” – със звездни хонорари

Изпълнителите на главните роли в популярния американски сериал „Игра на тронове” (Game of Thrones) ще бъдат най-високоплатените актьори в историята на телевизията, съобщи британският в. „Дейли експрес”.

Ейми Шумър подари матрак на непознат

Ейми Шумър подари матрак на непознат

Холивудската актриса Ейми Шумър подари на служител в магазин матрак за 2 000 хил. долара в знак на благодарност, че й е позволил да използва тоалетната.