ЮНИ 23 Новини | ЛюбопитноОбнови

Британска гувернантка смени името си на Мери Попинс

0 коментара0/5

Британска гувернантка смени законно името си, приемайки то на известната героиня от романа на Памела Тревърс - Мери Попинс.

Британска гувернантка смени името си на Мери Попинс

Британската гувернантка с дългогодишен стаж Ема Девънпорт се превърна в Мери Попинс, съобщи вестник „Дейли мейл“. Тя смени името си, вземайки това на прочутия образ от книгата на английската писателка Памела Тревърс.

42-годишната бавачка работи с малки деца повече 18 години и по думите й, често я сравняват с бавачката-вълшебница Мери Попинс.

„Винаги са ми казвали, че изглеждам и се държа като Мери Попинс, която е забележителна. Тя е моят любим герой, опитвам се да й приличам от професионална гледна точка“, споделя бившата Ема Девънпорт.

Тя вярва, че смяната на името ще даде тласък на кариерата й. Идеята й била подкрепата от съпруга й, както и от ръководството на сайта, който предоставя услугата гледане на дете на лондонските семейства. Така в профила си лондонската гувернантка вече ще може законно да впише името на любимия детски литературен персонаж Мери Попинс като свое. 

Вижте още:  Детска градина, детегледачка или баба? >>>

Още от "Любопитно"

Нещо между Урал и края на земята

Нещо между Урал и края на земята

Хората на този континент имаха достатъчно ясна представа за това, къде свършва Европа, а с нея и земята, годна за обитаване от гледната точка на ранното Средновековие.

Шестима лекари отиват на съд за смъртта на родилка

Шестима лекари отиват на съд за смъртта на родилка

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу шестима лекари от две болнични заведения, които при професионална непредпазливост причинили смъртта на родилка.

Съветите за къдрава коса, по които интернет полудя

Съветите за къдрава коса, по които интернет полудя

Къдравата коса е благословия, но и предизвикателство. Всяка жена ще ви каже това. Къдравата коса изисква специални и постоянни грижи. Едно момиче реши да сподели с интернет своята "битка" с къдравата коса, как се е научила да се грижи за нея и как косата й се е трансформирала за 4 години.