АПР 26 Новини | ЛюбопитноОбнови

Британките прекарват 36 дни от живота си при фризьора

0 коментара0/5

Британките прекарват повече от месец от живота си на стола във фризьорския салон, установи ново изследване.

Британките прекарват 36 дни от живота си при фризьора

Участничките в него трябвало да отговорят на въпроса колко често посещават фризьора си и колко време прекарват в оправяне на косата. За една година средностатистическата жителка на Острова прекарва малко под 14 часа във фризьорския салон, което прави 36 дни или малко повече от месец за цял живот.

Дамите посещават фризьора си най-често за подстригване и сешоар, което отнема около 45 минути, и боядисване, което трае около два часа и половина. Повечето дами посещават фризьорския салон на всеки шест седмици, като променят цвета на косата си на всеки три месеца. В изследването не са включени еднократните посещения при фризьора за специални случаи като сватби и партита или за специални обработки като удължаване на косата.

Франческа Дейвис, говорителка на сайта Fabriah.com, който осъществил изследването, заяви: "Ако косата ви изглежда страхотно, се чувствате страхотно, така че 36 дни от живота са нищо за бляскавия вид на косата. Всяка жена знае колко е важно да се грижи за косата си. Редовно подстригване и поддържане прави косата прекрасна. Цветът винаги добавя известен допълнителен блясък на косата ви и придава някои прекрасни нотки, които не могат да се постигнат у дома". /БГНЕС/

Още от "Любопитно"

Ейми Шумър подари матрак на непознат

Ейми Шумър подари матрак на непознат

Холивудската актриса Ейми Шумър подари на служител в магазин матрак за 2 000 хил. долара в знак на благодарност, че й е позволил да използва тоалетната.

Саймън Коуел плати половин милион за охрана у дома

Саймън Коуел плати половин милион за охрана у дома

Съдията в шоуто "Великобритания има талант" Саймън Коуел е инвестирал над 500 000 паунда в охранителна система в лондонското си имение, след като през 2015 година той бе ограбен, докато спеше.

Арктика: Едно от сметищата на Световния океан

Арктика: Едно от сметищата на Световния океан

Пластмасови отпадъци от северната част на Атлантическия океан попадат с морски течения в Арктика, където вероятно са се натрупали стотици тонове боклуци.