ЮНИ 23 Новини | ЛюбопитноОбнови

Британките прекарват 36 дни от живота си при фризьора

0 коментара0/5

Британките прекарват повече от месец от живота си на стола във фризьорския салон, установи ново изследване.

Британките прекарват 36 дни от живота си при фризьора

Участничките в него трябвало да отговорят на въпроса колко често посещават фризьора си и колко време прекарват в оправяне на косата. За една година средностатистическата жителка на Острова прекарва малко под 14 часа във фризьорския салон, което прави 36 дни или малко повече от месец за цял живот.

Дамите посещават фризьора си най-често за подстригване и сешоар, което отнема около 45 минути, и боядисване, което трае около два часа и половина. Повечето дами посещават фризьорския салон на всеки шест седмици, като променят цвета на косата си на всеки три месеца. В изследването не са включени еднократните посещения при фризьора за специални случаи като сватби и партита или за специални обработки като удължаване на косата.

Франческа Дейвис, говорителка на сайта Fabriah.com, който осъществил изследването, заяви: "Ако косата ви изглежда страхотно, се чувствате страхотно, така че 36 дни от живота са нищо за бляскавия вид на косата. Всяка жена знае колко е важно да се грижи за косата си. Редовно подстригване и поддържане прави косата прекрасна. Цветът винаги добавя известен допълнителен блясък на косата ви и придава някои прекрасни нотки, които не могат да се постигнат у дома". /БГНЕС/

Още от "Любопитно"

Нещо между Урал и края на земята

Нещо между Урал и края на земята

Хората на този континент имаха достатъчно ясна представа за това, къде свършва Европа, а с нея и земята, годна за обитаване от гледната точка на ранното Средновековие.

Шестима лекари отиват на съд за смъртта на родилка

Шестима лекари отиват на съд за смъртта на родилка

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу шестима лекари от две болнични заведения, които при професионална непредпазливост причинили смъртта на родилка.

Съветите за къдрава коса, по които интернет полудя

Съветите за къдрава коса, по които интернет полудя

Къдравата коса е благословия, но и предизвикателство. Всяка жена ще ви каже това. Къдравата коса изисква специални и постоянни грижи. Едно момиче реши да сподели с интернет своята "битка" с къдравата коса, как се е научила да се грижи за нея и как косата й се е трансформирала за 4 години.