МАЙ 22 Новини | ЛюбопитноОбнови

Британец ще се среща с всичките си приятели от Фейсбук

0 коментара0/5

Британецът Даниел Шоу си е поставил амбициозна задача - да се срещне лично с всеки от приятелите си във Фейсбук.

Британец ще се среща с всичките си приятели от Фейсбук

Шоу, който живее в Сток-он-Трент, име 730 приятели във Фейсбук. Въпреки че са пръснати по цял свят, британецът е решил да се види лично с всичките в разстояние на една година. Изпълнението на амбициозния си план Шоу стартира през август т.г., като първо се "срещна"с жена си Ема, а след това и с колегите си, който са сред приятелите му в социалната мрежа.

Вижте също: Facebook е най-добрият работодател в света

До момента Шоу се е видя на живо със 129 души. За да успее да изпълни поставената си задача в график, той трябва да се среща с минимум двама души на ден. "Вярвам, че ще успея, макар да е наистина трудно. Реших да се видя на живо с всичките си приятели от Фейсбук, след като един ден брат ми отбеляза не без основание: "Защо наричаш всичките тези хора "приятели", след като от всичките тях познаваш наистина най-много двайсетина?"

Вижте също: Facebook предлага ВИП членство

За да приведе плана си в действие, Шоу е решил да си вземе отпуск. Предстоят му пътувания до Германия, Австралия, Япония, САЩ и къде ли не още. Пътешествието му ще бъде съчетано с благотворителност - британецът ще събира дарения в полза на фондация за страдащи от болестта на двигателния неврон.

Вижте също: Бебетата са във Facebook час след раждането

Шоу не е единственият, пожелал да се сприятели истински с "приятелите"си от Фейсбук. През есента на 2012 г. холандска тийнейджърка покани на рождения си ден всичките си френдове от социалната мрежа. На купона се изсипаха няколко хиляди души, които сътвориха такъв екшън, че полицията арестува 20-ина от тях. /БГНЕС/

Още от "Любопитно"

Само 6 дни след връх Лхотце, Атанас Скатов се завърна на Еверест

Само 6 дни след връх Лхотце, Атанас Скатов се завърна на Еверест

Днес 22.05 около 06.00 местно време алпинистът-веган Атанас Скатов се изкачи за втори път на връх Еверест по южния му ръб.

Алпинисти опаковат мъртъвци на Еверест

Алпинисти опаковат мъртъвци на Еверест

Руски алпинисти осъществиха частично проект за отдаване на почит към загиналите в „зоната на смъртта” на най-високия връх на Земята. Те опаковаха със специална тъкан две тела.

Създайте своята къща с VELUX и спечелете до 10 000 лв.

Създайте своята къща с VELUX и спечелете до 10 000 лв.

В процес сте на строеж или ремонт на къща? Мечтаете да изградите светъл, комфортен и уютен дом?