МАЙ 27 Новини | ЛюбопитноОбнови

Без музика на улиците в Прага

0 коментара0/5

Музикантите вече не могат да свирят по главните улици и площади на чешката столица след забрана от страната на кметството, предаде ИТАР-ТАСС.

Без музика на улиците в Прага
Без музика на улиците в Прага

Причината са оплакванията за прекаления шум на местните жители, които живеят в центъра на Прага, поясни говорителката на кметството Ева Кубатова.

"Центърът вече наистина ще бъде закрит за уличните оркестри, но кметството определи специални места в града, където музикантите ще могат да продължат да свирят", уточни тя.

Новите правила включват забрана за свирене на един и същ музикант повече от 90 минути. Разрешена е музика на конкретните места от 10:00 часа сутрин до 21:30 вечер. Публичните места за изпълнение са далеч от туристическите обекти, където гостите на Прага не са толкова много.

Забележително е, че офисът на същия кмет по-рано тази година даде възможност на всички музиканти да изпълняват без ограничения навсякъде в столицата, без да питат никого разрешение. /БГНЕС /

Още за: Прага

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Без музика на улиците в Прага".

Още от "Любопитно"

Певицата Михаела Филева и актьорът Антон Григоров стават първите родни посланици на Coca-Cola у нас

Coca-Cola с нова визуална идентичност за България

Coca-Cola представи новата визия на марката, която е част от глобалната комуникационна стратегия „Един бранд“. Стратегията обединява подбрандовете Coca-Cola Classic и Coca-Cola Zero в едно, с обща визуална идентичност и позициониране.

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

19-годишната Хера Хашми - мюсюлманка, учеща молякулярна биология в Колорадо, направи "списък"от 800-страници с престъпления на ислямистите и мотивите им.

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

Ярко червеният мак - международният символ на почитта към падналите в борбата войници - за първи път ще бъде честван като национален празник в САЩ.