МАЙ 29 Новини | ЛюбопитноОбнови

Белият дом ще предаде на следващия президент неограничена онлайн власт

От 0 коментара0/5

Чрез паролите за Twitter и останалите акаунти в социалните мрежи, наследникът на Овалния кабинет ще се сдобие с гигантски мегафон и неограничена власт в интернет пространството.

Белият дом ще предаде на следващия президент неограничена онлайн власт
 © istockphoto.com

Поддръжката на @POTUS (акаунта на президента Обама в „Туитър” – бел.ав) ще бъде предоставена на 45-ия президент на САЩ на 20 януари 2017 г.”, обяви днес Кори Шулман, заместник-директорът, отговорен за дигиталните стратегии на Белия дом.

Администрацията под ръководството на Барак Обама използваше изключително активно социалните медии. Чрез платформи като Snapchat и YouTube президентът публикуваше интервюта за приоритетите на кабинета си, като по този начин заобикаляше прекия си досег до журналистите и избягваше неудобни въпроси.

барак обама

За мандата си Барак Обама може да се похвали с над 300 000 @WhiteHouse туита и хиляди часове видео материал. Последователите и на @WhiteHouse, и на @POTUS пък понастоящем наброяват над 11 млн. Това означава, че наследникът на Овалния кабинет ще се сдобие с гигантски мегафон и почти неограничена власт в интернет пространството. /АФП/