МАЙ 26 Новини | ЛюбопитноОбнови

Асансьор ще чете мисли

0 коментара0/5

Изследователи на "Майкрософт"са създали асансьор, който ще изчислява вероятността човек да се качи в него, пише "Вашингтон пост".

Асансьор ще чете мисли

Това ще става с помощта на камера, прикачена на тавана в помещението, където се намира асансьорът. Тя ще наблюдава хората, които се качват в него и тези, които го подминават на път за близката сладкарница.

Данните ще бъдат инсталирани в система с изкуствен интелект, която ще идентифицира поведението на минувачите, които се качват в асансьора и тези, които го подминават. Така вратите на асансьора ще се отварят автоматично, когато разпознаят, че се приближават хора, които го използват.

Проектът се ръководи от Ерик Хорвиц, един от директорите на изследователската лаборатория на "Майкрософт"в Редмънд, Вашингтон, където работят 1100 учени и инженери на компанията. "Нещо толкова старомодно като асансьора би могло да има наистина симпатично поведение, казвайки "Идвате ли?"при движението на вратите си", казва Хорвиц.

Умният асансьор ще може да определи със 100% точност кой ще го използва, така че вече няма да се чудите дали да се затичате, за да го хванете или ще затвори врати точно под носа ви. В бъдеще устройството ще може да разшифрова и поведението ви като например да ви изчака, когато махнете с ръка, с което му казвате "Да, идвам, изчакай ме"или пък поклатите глава в знак на "Не, тръгвай без мен, аз ще се кача по стълбите". /БГНЕС/

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Асансьор ще чете мисли".

Още от "Любопитно"

Певицата Михаела Филева и актьорът Антон Григоров стават първите родни посланици на Coca-Cola у нас

Coca-Cola с нова визуална идентичност за България

Coca-Cola представи новата визия на марката, която е част от глобалната комуникационна стратегия „Един бранд“. Стратегията обединява подбрандовете Coca-Cola Classic и Coca-Cola Zero в едно, с обща визуална идентичност и позициониране.

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

Студентка създаде списък от почти 800 страници с престъпления, извършени от ислямисти

19-годишната Хера Хашми - мюсюлманка, учеща молякулярна биология в Колорадо, направи "списък"от 800-страници с престъпления на ислямистите и мотивите им.

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

В петък САЩ ще отбележи за първи път Националния ден на мака

Ярко червеният мак - международният символ на почитта към падналите в борбата войници - за първи път ще бъде честван като национален празник в САЩ.