ЮНИ 26 Новини | ЛюбопитноОбнови

Асансьор ще чете мисли

0 коментара0/5

Изследователи на "Майкрософт"са създали асансьор, който ще изчислява вероятността човек да се качи в него, пише "Вашингтон пост".

Асансьор ще чете мисли

Това ще става с помощта на камера, прикачена на тавана в помещението, където се намира асансьорът. Тя ще наблюдава хората, които се качват в него и тези, които го подминават на път за близката сладкарница.

Данните ще бъдат инсталирани в система с изкуствен интелект, която ще идентифицира поведението на минувачите, които се качват в асансьора и тези, които го подминават. Така вратите на асансьора ще се отварят автоматично, когато разпознаят, че се приближават хора, които го използват.

Проектът се ръководи от Ерик Хорвиц, един от директорите на изследователската лаборатория на "Майкрософт"в Редмънд, Вашингтон, където работят 1100 учени и инженери на компанията. "Нещо толкова старомодно като асансьора би могло да има наистина симпатично поведение, казвайки "Идвате ли?"при движението на вратите си", казва Хорвиц.

Умният асансьор ще може да определи със 100% точност кой ще го използва, така че вече няма да се чудите дали да се затичате, за да го хванете или ще затвори врати точно под носа ви. В бъдеще устройството ще може да разшифрова и поведението ви като например да ви изчака, когато махнете с ръка, с което му казвате "Да, идвам, изчакай ме"или пък поклатите глава в знак на "Не, тръгвай без мен, аз ще се кача по стълбите". /БГНЕС/

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Асансьор ще чете мисли".

Още от "Любопитно"

Редовният полов живот след 50 г. е полезен за ума

Редовният полов живот след 50 г. е полезен за ума

Всички знаят за ползите от решаването на кръстословици и изучаването на чужд език при поддържането на пъргав и бистър ум в напреднала възраст.

Принц Хари: Исках да изляза от кралското семейство

Принц Хари: Исках да изляза от кралското семейство

Принц Хари призна, че някога е "искал да излезе" от кралското семейство.

Нещо между Урал и края на земята

Нещо между Урал и края на земята

Хората на този континент имаха достатъчно ясна представа за това, къде свършва Европа, а с нея и земята, годна за обитаване от гледната точка на ранното Средновековие.