МАР 30 Новини | ЛюбопитноОбнови

Асансьор ще чете мисли

0 коментара0/5

Изследователи на "Майкрософт"са създали асансьор, който ще изчислява вероятността човек да се качи в него, пише "Вашингтон пост".

Асансьор ще чете мисли

Това ще става с помощта на камера, прикачена на тавана в помещението, където се намира асансьорът. Тя ще наблюдава хората, които се качват в него и тези, които го подминават на път за близката сладкарница.

Данните ще бъдат инсталирани в система с изкуствен интелект, която ще идентифицира поведението на минувачите, които се качват в асансьора и тези, които го подминават. Така вратите на асансьора ще се отварят автоматично, когато разпознаят, че се приближават хора, които го използват.

Проектът се ръководи от Ерик Хорвиц, един от директорите на изследователската лаборатория на "Майкрософт"в Редмънд, Вашингтон, където работят 1100 учени и инженери на компанията. "Нещо толкова старомодно като асансьора би могло да има наистина симпатично поведение, казвайки "Идвате ли?"при движението на вратите си", казва Хорвиц.

Умният асансьор ще може да определи със 100% точност кой ще го използва, така че вече няма да се чудите дали да се затичате, за да го хванете или ще затвори врати точно под носа ви. В бъдеще устройството ще може да разшифрова и поведението ви като например да ви изчака, когато махнете с ръка, с което му казвате "Да, идвам, изчакай ме"или пък поклатите глава в знак на "Не, тръгвай без мен, аз ще се кача по стълбите". /БГНЕС/

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Асансьор ще чете мисли".

Още от "Любопитно"

Розов диамант гигант е на път да счупи рекордите за най-скъпо продаден камък

Розов диамант гигант е на път да счупи рекордите за най-скъпо продаден камък

Овалният диамант „Розова звезда” може да стане най-скъпо продаденият на търг скъпоценен камък, съобщиха от аукционната къща Сотбис.

Топ гримьорът Слав демонстрира действието на революционния крем

Крем превръща торбичките под очите в спомен

Торбички и тъмни кръгове под очите? Превърнете ги в спомен! Крем превръща торбичките под очите в спомен само за минути.

Джефри Безос е вторият най-богат човек в целия свят

Джефри Безос е вторият най-богат човек в целия свят

Американският предприемач и главен изпълнителен директор на "Амазон"Джеф Безос бе обявен за втория най-богат човек в света след Бил Гейтс, съобщава "Блумбърг".