АПР 24 Новини | ЛюбопитноОбнови

81% не искат шефа за приятел във Фейсбук

0 коментара0/5

Има някои хора, които по-добре да нямате в списъка с приятели във Фейсбук и един от тях е шефът, показва ново проучване на американски сайт, в което се включили 722 души.

81% не искат шефа за приятел във Фейсбук
81% не искат шефа за приятел във Фейсбук

Анонимна анкета показва, че 81% от хората смятат, че не е редно да бъдат приятели с шефа си в социалните мрежи. Що се отнася до бизнес партньори – 55% от анкетираните смятат, че няма нищо лошо в това да имате свои сътрудници в бизнеса в списъка с приятели.

Ако сте активен потребител, вашите приятели редовно разглеждат снимки на вас и семейството ви, разбират с какво се занимавате и къде ходите.

Това са основните причини, поради които повечето служители не искат началниците им да имат достъп до толкова лична информация. Повечето смятат, че професионалната дистанция е по-добра на работното място, отколкото поддържането на приятелски отношения с шефовете извън офиса.

През 2009 г. швейцарка била уволнена, след като се оплакала, че не може да работи на компютър, а в това време била активна в социалните мрежи. Същата съдба сполетяла и сервитьорка, която се оплаквала от клиентите си на страницата си във Фейсбук.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "81% не искат шефа за приятел във Фейсбук".

Още от "Любопитно"

Топла и слънчева седмица

Топла и слънчева седмица

Почивните дни ще бъдат хладни и дъждовни на места, но температурите ще започнат слабо да се повишават.

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Кръв от гигантски гущер затваря рани

Мощен антибиотик, който ускорява зарастването на раните, успяха да получат американски биохимици от кръвта на гигантски гущер, обитаващ индонезийския остров Комодо.

Какво не знаем за равиолите

Какво не знаем за равиолите

Забавни факти за италианския специалитет, които не знаете.