ЮНИ 28 Новини | ЛюбопитноОбнови

81% не искат шефа за приятел във Фейсбук

0 коментара0/5

Има някои хора, които по-добре да нямате в списъка с приятели във Фейсбук и един от тях е шефът, показва ново проучване на американски сайт, в което се включили 722 души.

81% не искат шефа за приятел във Фейсбук
81% не искат шефа за приятел във Фейсбук

Анонимна анкета показва, че 81% от хората смятат, че не е редно да бъдат приятели с шефа си в социалните мрежи. Що се отнася до бизнес партньори – 55% от анкетираните смятат, че няма нищо лошо в това да имате свои сътрудници в бизнеса в списъка с приятели.

Ако сте активен потребител, вашите приятели редовно разглеждат снимки на вас и семейството ви, разбират с какво се занимавате и къде ходите.

Това са основните причини, поради които повечето служители не искат началниците им да имат достъп до толкова лична информация. Повечето смятат, че професионалната дистанция е по-добра на работното място, отколкото поддържането на приятелски отношения с шефовете извън офиса.

През 2009 г. швейцарка била уволнена, след като се оплакала, че не може да работи на компютър, а в това време била активна в социалните мрежи. Същата съдба сполетяла и сервитьорка, която се оплаквала от клиентите си на страницата си във Фейсбук.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "81% не искат шефа за приятел във Фейсбук".

Още от "Любопитно"

Кралица Елизабет II

Кралското семейство струва с 5.4% по-скъпо на британците

Общо кралската фамилия е похарчила 56.8 милиона лири през изминалата година, добавяйки 14.9 милиона лири собствени доходи и 900 000 заделени.

Джейми Оливър

Джейми Оливър определя като "убийствено" готвенето за децата си

Джейми Оливър е може би един от най-известните кулинари в целия свят. Когато е у дома обаче за него се оказва истинска мъка да измисли рецепта, която да се хареса на цялото му семейство.

Гъби Шийтаке

Най-вкусните гъби в света

Гъба Шийтаке е една от най-вкусните. Тя може да се използва в супи и тестени изделия.