ЮНИ 28 Новини | ЛюбопитноОбнови

70% от хората са във Фейсбук или пред телевизора преди сън

1 коментар0/5

Отминаха дните, когато преди лягане хората си правеха чаша горещо какао и четяха книга. Сега хората гледат телевизия или наваксват с информацията в социалните мрежи, преди да заспят.

70% от хората са във Фейсбук или пред телевизора преди сън
70% от хората са във Фейсбук или пред телевизора преди сън

Ново проучване показва, че вечерният ритуал се състои в проверяване на социалните мрежи четири пъти, 17 минути гледане на телевизия и опит за прочитане на някоя и друга страница от книга.

Експерти предупреждават, че за да имаме здрав сън през нощта, трябва поне половин час преди лягане да се дистанцираме от технологиите.

Проучването на компанията за производство на матраци Ergoflex показва, че британците са особено активни преди лягане. В анкетата са участвали повече от 2500 мъже и жени от Великобритания.

Малко по-малко от три четвърти проверяват профила си в Туитър или Фейсбук в рамките на половин час преди да си легнат. Повече от половината гледат филм или телевизия, а 63% приготвят дрехите си за следващия ден. Малко повече от половината четат книга или оправят леглото си за лягане.

Хората проверяват профилите си в социалните мрежи средно по четири пъти, преди да си легнат, а Фейсбук е най-често посещаваният сайт.

Човек гледа телевизия средно 17 минути преди да заспи. Три четвърти от хората, които гледат телевизия, правят и нещо друго през това време. Тези, които си приготвят дрехите за утрешния ден, отделят средно 7 минути за това. Хората, които четат преди сън, успяват да прочетат средно по 3 страници от книгата си.

Специалистите препоръчват да прекарваме известно време без технологии, преди да си легнем.

Резултатите от изследване, проведено през 2012 г., показват, че употребата на електронни устройства два часа преди сън може да причини проблеми със съня. Светлината от екраните на телефоните и компютрите причинява спад на нивата на мелатонин- веществото, което контролира часовника на организма./БГНЕС

1 коментарДобави коментар »

Гостенка ..

От Гостенка .. 02.03.2014, 14:19 ч.

Я не ги подценявайте, как само преди сън?! И на разсъмване, и на кафе, и на закуска, и на работа, училище .. Те навсякъде са пред телефоните (умишлено те пред телефоните, не телефоните пред тях) .. Нещо като наркомания - пак...

Виж всички коментари за "70% от хората са във Фейсбук или пред телевизора преди сън".

Още от "Любопитно"

Кралица Елизабет II

Кралското семейство струва с 5.4% по-скъпо на британците

Общо кралската фамилия е похарчила 56.8 милиона лири през изминалата година, добавяйки 14.9 милиона лири собствени доходи и 900 000 заделени.

Джейми Оливър

Джейми Оливър определя като "убийствено" готвенето за децата си

Джейми Оливър е може би един от най-известните кулинари в целия свят. Когато е у дома обаче за него се оказва истинска мъка да измисли рецепта, която да се хареса на цялото му семейство.

Гъби Шийтаке

Най-вкусните гъби в света

Гъба Шийтаке е една от най-вкусните. Тя може да се използва в супи и тестени изделия.