МАЙ 22 Новини | ЛюбопитноОбнови

70% от хората са във Фейсбук или пред телевизора преди сън

1 коментар0/5

Отминаха дните, когато преди лягане хората си правеха чаша горещо какао и четяха книга. Сега хората гледат телевизия или наваксват с информацията в социалните мрежи, преди да заспят.

70% от хората са във Фейсбук или пред телевизора преди сън
70% от хората са във Фейсбук или пред телевизора преди сън

Ново проучване показва, че вечерният ритуал се състои в проверяване на социалните мрежи четири пъти, 17 минути гледане на телевизия и опит за прочитане на някоя и друга страница от книга.

Експерти предупреждават, че за да имаме здрав сън през нощта, трябва поне половин час преди лягане да се дистанцираме от технологиите.

Проучването на компанията за производство на матраци Ergoflex показва, че британците са особено активни преди лягане. В анкетата са участвали повече от 2500 мъже и жени от Великобритания.

Малко по-малко от три четвърти проверяват профила си в Туитър или Фейсбук в рамките на половин час преди да си легнат. Повече от половината гледат филм или телевизия, а 63% приготвят дрехите си за следващия ден. Малко повече от половината четат книга или оправят леглото си за лягане.

Хората проверяват профилите си в социалните мрежи средно по четири пъти, преди да си легнат, а Фейсбук е най-често посещаваният сайт.

Човек гледа телевизия средно 17 минути преди да заспи. Три четвърти от хората, които гледат телевизия, правят и нещо друго през това време. Тези, които си приготвят дрехите за утрешния ден, отделят средно 7 минути за това. Хората, които четат преди сън, успяват да прочетат средно по 3 страници от книгата си.

Специалистите препоръчват да прекарваме известно време без технологии, преди да си легнем.

Резултатите от изследване, проведено през 2012 г., показват, че употребата на електронни устройства два часа преди сън може да причини проблеми със съня. Светлината от екраните на телефоните и компютрите причинява спад на нивата на мелатонин- веществото, което контролира часовника на организма./БГНЕС

1 коментарДобави коментар »

Гостенка ..

От Гостенка .. 02.03.2014, 14:19 ч.

Я не ги подценявайте, как само преди сън?! И на разсъмване, и на кафе, и на закуска, и на работа, училище .. Те навсякъде са пред телефоните (умишлено те пред телефоните, не телефоните пред тях) .. Нещо като наркомания - пак...

Виж всички коментари за "70% от хората са във Фейсбук или пред телевизора преди сън".

Още от "Любопитно"

Само 6 дни след връх Лхотце, Атанас Скатов се завърна на Еверест

Само 6 дни след връх Лхотце, Атанас Скатов се завърна на Еверест

Днес 22.05 около 06.00 местно време алпинистът-веган Атанас Скатов се изкачи за втори път на връх Еверест по южния му ръб.

Алпинисти опаковат мъртъвци на Еверест

Алпинисти опаковат мъртъвци на Еверест

Руски алпинисти осъществиха частично проект за отдаване на почит към загиналите в „зоната на смъртта” на най-високия връх на Земята. Те опаковаха със специална тъкан две тела.

Създайте своята къща с VELUX и спечелете до 10 000 лв.

Създайте своята къща с VELUX и спечелете до 10 000 лв.

В процес сте на строеж или ремонт на къща? Мечтаете да изградите светъл, комфортен и уютен дом?