ЮНИ 23 Новини | ЛюбопитноОбнови

100 000 евро за най-скъпата бутилка ром

От 0 коментара0/5

Най-скъпата бутилка ром в света, създадена в сътрудничество между френския производител на ром Clément и бужитерийната къща на Филип Търнър, беше продадена във Франция за 100 000 евро.

100 000 евро за най-скъпата бутилка ром
 © iStock

Бутилката е изработена от кристал марка Baccarat, и е украсена с 18-каратово злато, както и с четири-каратови диаманти. Съдържанието на бутилката е ром Clement 1966 г, какъвто никога не се е продавал. Има само около 40 бутилки от този ром.

Кои са 10-те най-секси дамски коктейла? >>>

Купувач на бутилката се оказа италианец, но името му не бе разкрито. Част от сумата (около 15 000 евро) е била преведена на асоциацията за борба с болестта сърповидно-клетъчна анемия (APIPD). Сърповидно-клетъчните нарушения са наследствени кръвни заболявания, при които червените кръвни телца придобиват сърповидна форма и едновременно с това е намалена еластичността на клетките, в резултат на което възниква риск за множество усложнения.

Създадени са още осем подобни бутилки с по-малък размер, по 19 хиляди евро всяка. /АФП/

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "100 000 евро за най-скъпата бутилка ром".

Още от "Любопитно"

Нещо между Урал и края на земята

Нещо между Урал и края на земята

Хората на този континент имаха достатъчно ясна представа за това, къде свършва Европа, а с нея и земята, годна за обитаване от гледната точка на ранното Средновековие.

Шестима лекари отиват на съд за смъртта на родилка

Шестима лекари отиват на съд за смъртта на родилка

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу шестима лекари от две болнични заведения, които при професионална непредпазливост причинили смъртта на родилка.

Съветите за къдрава коса, по които интернет полудя

Съветите за къдрава коса, по които интернет полудя

Къдравата коса е благословия, но и предизвикателство. Всяка жена ще ви каже това. Къдравата коса изисква специални и постоянни грижи. Едно момиче реши да сподели с интернет своята "битка" с къдравата коса, как се е научила да се грижи за нея и как косата й се е трансформирала за 4 години.