АПР 26 Новини | ЛюбопитноОбнови

100 000 евро за най-скъпата бутилка ром

От 0 коментара0/5

Най-скъпата бутилка ром в света, създадена в сътрудничество между френския производител на ром Clément и бужитерийната къща на Филип Търнър, беше продадена във Франция за 100 000 евро.

100 000 евро за най-скъпата бутилка ром
 © iStock

Бутилката е изработена от кристал марка Baccarat, и е украсена с 18-каратово злато, както и с четири-каратови диаманти. Съдържанието на бутилката е ром Clement 1966 г, какъвто никога не се е продавал. Има само около 40 бутилки от този ром.

Кои са 10-те най-секси дамски коктейла? >>>

Купувач на бутилката се оказа италианец, но името му не бе разкрито. Част от сумата (около 15 000 евро) е била преведена на асоциацията за борба с болестта сърповидно-клетъчна анемия (APIPD). Сърповидно-клетъчните нарушения са наследствени кръвни заболявания, при които червените кръвни телца придобиват сърповидна форма и едновременно с това е намалена еластичността на клетките, в резултат на което възниква риск за множество усложнения.

Създадени са още осем подобни бутилки с по-малък размер, по 19 хиляди евро всяка. /АФП/

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "100 000 евро за най-скъпата бутилка ром".

Още от "Любопитно"

Ейми Шумър подари матрак на непознат

Ейми Шумър подари матрак на непознат

Холивудската актриса Ейми Шумър подари на служител в магазин матрак за 2 000 хил. долара в знак на благодарност, че й е позволил да използва тоалетната.

Саймън Коуел плати половин милион за охрана у дома

Саймън Коуел плати половин милион за охрана у дома

Съдията в шоуто "Великобритания има талант" Саймън Коуел е инвестирал над 500 000 паунда в охранителна система в лондонското си имение, след като през 2015 година той бе ограбен, докато спеше.

Арктика: Едно от сметищата на Световния океан

Арктика: Едно от сметищата на Световния океан

Пластмасови отпадъци от северната част на Атлантическия океан попадат с морски течения в Арктика, където вероятно са се натрупали стотици тонове боклуци.