МАЙ 24 Новини | ЛайфстайлОбнови

Патриша Аркет ще се бори с половата дискриминация в работната среда

От 0 коментара0/5

Носителката на "Оскар" Патриша Аркет постави началото на ООН кампания, която ще се бори с разликата между заплащането на мъжете и жените по света.

Патриша Аркет
Патриша Аркет © Guliver/Getty Images

Инициативата бе поета, след като Исландия се превърна в първата страна в глобален план, която стимулира равенството по отношение на трудовото заплащане. Амбицията на исландското правителство е подобно равенство да бъде постигнато до 2022 година.

"Жените не могат да чакат повече", каза американската актриса Патриша Аркет по време на Комисията по статута на жените към ООН, годишната женска конференция на съюза.

Междувременно олимпийската златна медалистка и футболна звезда Аби Уомбатч също изрази недоволство от половата дискриминация по отношение на възнаграждението във всички възможни професионални области.

Половата дискриминация в работата >>>

Тя изтъкна и че в спортните среди този проблем е най-дълбоко вкоренен, като подчерта че разговорите за пенсиите е много различен при мъжете и при жените спортисти.

Скорошно проучване на Международната организация на труда алармира, че пропастта между заплащането на мъжете и жените в света е толкова голяма, че ако не бъдат взети мерки ще са необходими поне 70 години, за да бъде тя премахната. /БГНЕС /

Още от "Лайфстайл"

Ева Лонгория

Ева Лонгория "никога не е предполагала", че ще се омъжи отново

В момента актрисата е щастливо омъжена за Хосе Бастон, а зад гърба си има два други неуспешни брака.

Том Харди

Том Харди ще се превъплъти в най-големия враг на Спайдърмен

Днес "Сони Пикчърс" обявиха, че Том Харди е избран да изиграе най-големия враг на Спайдърмен - симбиота Венъм.

Дрейк и Селин Дион

Дрейк иска да си татуира лицето на Селин Дион

Дрейк каза на Селин Дион, че след една година иска да си татуира лицето й на тялото си.