МАР 29 Новини | ЛайфстайлОбнови

Патриша Аркет ще се бори с половата дискриминация в работната среда

От 0 коментара0/5

Носителката на "Оскар" Патриша Аркет постави началото на ООН кампания, която ще се бори с разликата между заплащането на мъжете и жените по света.

Патриша Аркет
Патриша Аркет © Guliver/Getty Images

Инициативата бе поета, след като Исландия се превърна в първата страна в глобален план, която стимулира равенството по отношение на трудовото заплащане. Амбицията на исландското правителство е подобно равенство да бъде постигнато до 2022 година.

"Жените не могат да чакат повече", каза американската актриса Патриша Аркет по време на Комисията по статута на жените към ООН, годишната женска конференция на съюза.

Междувременно олимпийската златна медалистка и футболна звезда Аби Уомбатч също изрази недоволство от половата дискриминация по отношение на възнаграждението във всички възможни професионални области.

Половата дискриминация в работата >>>

Тя изтъкна и че в спортните среди този проблем е най-дълбоко вкоренен, като подчерта че разговорите за пенсиите е много различен при мъжете и при жените спортисти.

Скорошно проучване на Международната организация на труда алармира, че пропастта между заплащането на мъжете и жените в света е толкова голяма, че ако не бъдат взети мерки ще са необходими поне 70 години, за да бъде тя премахната. /БГНЕС /

Още от "Лайфстайл"

Адел

Адел: "Може би никога повече няма да правя турне"

28-годишната певица Адел заяви пред публиката, че това може би ще е последното й турне в кариерата и призна, че се чувства "изключително уязвима" на сцената.

Скарлет Йохансон

Скарлет Йохансон си пада по кулинари

Наскоро разведената Скарлет Йохансон разкри, че в момента си пада тайно по двама световно известни кулинари.

Пол Макартни и Адел

Пол Макартни работи върху нов албум с продуцент на Адел

В интервю по радиото Пол Макартни каза, че в момента е в разгара на работата. Това ще е първият му албум от 2013 година. Макартни работи с американския продуцент Грег Кърстин, съавтор на баладата „Hellо” на Адел.