ЮНИ 25 Новини | ЛайфстайлОбнови

Патриша Аркет ще се бори с половата дискриминация в работната среда

От 0 коментара0/5

Носителката на "Оскар" Патриша Аркет постави началото на ООН кампания, която ще се бори с разликата между заплащането на мъжете и жените по света.

Патриша Аркет
Патриша Аркет © Guliver/Getty Images

Инициативата бе поета, след като Исландия се превърна в първата страна в глобален план, която стимулира равенството по отношение на трудовото заплащане. Амбицията на исландското правителство е подобно равенство да бъде постигнато до 2022 година.

"Жените не могат да чакат повече", каза американската актриса Патриша Аркет по време на Комисията по статута на жените към ООН, годишната женска конференция на съюза.

Междувременно олимпийската златна медалистка и футболна звезда Аби Уомбатч също изрази недоволство от половата дискриминация по отношение на възнаграждението във всички възможни професионални области.

Половата дискриминация в работата >>>

Тя изтъкна и че в спортните среди този проблем е най-дълбоко вкоренен, като подчерта че разговорите за пенсиите е много различен при мъжете и при жените спортисти.

Скорошно проучване на Международната организация на труда алармира, че пропастта между заплащането на мъжете и жените в света е толкова голяма, че ако не бъдат взети мерки ще са необходими поне 70 години, за да бъде тя премахната. /БГНЕС /

Още от "Лайфстайл"

Аштън Къчър

Аштън Къчър: Момичетата порастват по-бързо от момчетата

Покрай децата си Аштън Къчър разбрал, че момичетата порастват по-бързо от момчетата

Новото гадже на Кейт Бекинсейл е на 21 години

Новото гадже на Кейт Бекинсейл е на 21 години

Кейт Бекинсейл има нов мъж в живота си и той е 21-годишният актьор Мат Райф. Двамата са били запознати от общи приятели.

Защо сурогатна майка ще износи третото дете на Ким Кардашиян?

Защо сурогатна майка ще износи третото дете на Ким Кардашиян?

Според слухове Ким Кардашиян и Кание Уест са платили на жена, която да износи третото им дете. Новината бе съобщена първо от сп. People.