ЮНИ 27 Новини | ЛайфстайлОбнови

Адвокатът на наследниците на Джексън атакува

0 коментара0/5

Концертният промоутър Ей И Джи /AEG Live/ е бил "толкова обсебен"от идеята да реализира огромни печалби при предстоящото по това време шоу на Майкъл Джексън, че пренебрегнал състоянието на здравето на звездния изпълнител, съобщи в понеделник в Лос Анджелис адвокатът на семейство Джексън.

Адвокатът на наследниците на Джексън атакува
Адвокатът на наследниците на Джексън атакува

Докато процесът, който изправи майката и децата на "Краля на попа" срещу промоутъра Ей И Джи, е към своя край след пет месеца дебати, адвокатът Браян Пениш заяви в заключителната си реч, че "най-вероятно никога няма да има артист от калибъра на Майкъл Джексън".

Певецът почина на 25 юни 2009 г. в Лос Анджелис на 50-годишна възраст заради предозиране на препарата пропофол - упойка, която той използвал като помощно средство за сън с помощта на лекаря си Конрад Мъри. Мъри бе осъден през 2011 г. на четири години затвор за непредумишлено убийство.

Майката и децата на Майкъл Джексън искат повече от един милиард долара заради щети и пропуснати ползи от продуцента на спектакъла "Това е то "("This is it"), който подготвяше появяването на артиста за завръщането му на сцената в Лондон, когато той почина. Адвокатът оцени потенциалните ползи за Майкъл Джексън от спектакъла на около 1,2 милиарда долара.

Той предложи на съда да присъди по 30% от размера на щетите на всяко от децата на певеца и 10 % на майка му.

"Госпожа Джексън изгуби син, децата изгубиха баща", заяви адвокатът, преди да уточни, че оставя решението в ръцете на 12-те съдебни заседатели за окончателното определяне на вината.

"Няма формула, то трябва да е справедливо и честно", каза адвокатът преди да покаже 15-минутен филм, представящ кариерата на Майкъл Джексън.

Адвокатът посвети по-голямата част от пледоарията си на обвинения срещу Ей И Джи в небрежно отношение към Краля на попа.

"Ей И Джи"избраха да не проверяват профила на д-р Мъри", кардиолог в много затруднено финансово положение, когато се съгласи да стане личен лекар на Майкъл Джексън няколко месеца преди смъртта му. "Те избраха да поемат риска да реализират огромни печалби , загубиха и са отговорни", каза Пениш.

"Те искаха Краля на попа в залата си в Лондон. Те бяха готови да направят всичко, за да го качат на сцената ... те бяха толкова развълнувани от всичките пари, които щяха да спечелят …", каза той. "Те знаеха какво правят. И сега те искат да го отрекат".

Адвокатът подчерта, че ако Майкъл Джексън е бил една от най-големите звезди на света като артист, то в "реалния живот е бил истински "Питър Пан ". "Той беше лесна плячка" за Ей И Джи".

Според Ей И Джи те не са имали договор с д-р Мъри. Според техен поддръжник Майкъл Джексън лично е смятал да плаща месечна заплата от 150 хиляди долара на своя лекар. 

Още от "Лайфстайл"

Ким Кардашиан се обзаведе с часовник на Джаки Кенеди

Ким Кардашиан се обзаведе с часовник на Джаки Кенеди

Собственик на златния ръчен часовник на бившата първа дама на САЩ Жаклин Кенеди (1929-1994) , които бе продаден на търг на аукцианна къща "Кристис" в Ню Йорк за 379 500 долара, стана американската телевизионна водеща и модел Ким Кардашиан.

Робърт Патинсън е искал да сервитьорства, само и само да получи роля

Робърт Патинсън е искал да сервитьорства, само и само да получи роля

Робърт Патинсън разкри, че е предлагал на братята Сафди да сервитьорства на снимачната площадка само и само да докаже, че е годен за ролята в последния им филм Good Time.

Джони Деп се извини заради шегата с убийството на президент

Джони Деп се извини заради шегата с убийството на президент

Американският актьор Джони Деп се извини заради шегата с убийство на президент, съобщава списание „Пийпъл” (People).