МАР 30 Новини | КултураОбнови

Звезди записаха протестни песни срещу бедността

0 коментара0/5

Стинг, Елвис Костело и Уил Ай Ем са сред звездите, които записаха нови версии на известни протестни песни, за да привлекат вниманието към проблема с глобалната бедност.

Звезди записаха протестни песни срещу бедността
Звезди записаха протестни песни срещу бедността © БГНЕС

Суперзвездите обединяват усилията си с десетки други изпълнители, сред които британският певец Ед Шийрън, фолк групата Мъмфорд енд Сонс и рокаджиите от Грийн Дей за кампанията agit8, която цели да накара световните лидери да обърнат внимание на бедността преди срещата на върха на Г-8 в Северна Ирландия по-късно този месец.

Мисията беше подкрепена от Уан кампейн, създадена от фронтмена на Ю Ту Боно, а видеата с протестните песни бяха качени в интернет, за да вдъхновяват ново поколение борци срещу несправедливостта.

Шийрън, който записа нова версия на песента на Боб Дилън Masters Of War, заяви: "Музиката е силен инструмент за обединяването на хора около един проблем. Няма по-добър начин да разпространиш идеята си от това да я изразиш в красива песен".

"Тази седмица си спомняне думите на великия агитатор Нелсън Мандела: "Подобно на робството и апартейда, бедността не е нещо естествено. Тя е създадена от човека и може да бъде преодоляна".

Милиони хора са попаднали в затвора на бедността. Време е да ги освободим. Понякога на едно поколение се пада да бъде велико. Вие можете да бъдете това велико поколение", добави Боно.

Сред другите протестни песни, които бяха презаписани, са The Ghost of Tom Joad на Брус Спрингстийн и Driven to Tears на Полис. /БГНЕС/

Още от "Култура"

Полемика около афиша на Фестивала в Кан

Полемика около афиша на Фестивала в Кан

Две седмици преди откриването на 70-тото издание на Филмовия фестивал в Кан бе представен официалния му афиш, който веднага предизвика полемика в интернет, в медиите и сред феминистки организации.

Джордж Клуни и Амал отказват да мислят за имена на близнаците си преди раждането им

Джордж Клуни и Амал отказват да мислят за имена на близнаците си преди раждането им

Холивудският актьор Джорд Клуни сподели, че със съпругата му не искат да мислят за бебешки имена преди близнаците им да се родят.

Мила Кунис и Аштън Кътчър не искат повече деца

Мила Кунис и Аштън Кътчър не искат повече деца

Холивудското семейство на Мила Кунис и Аштън Кътчър няма да се увеличава скоро. Родителите на двегодишната Уаят и четиримесечният Димитри имат достатъчно грижи с тях и не планират повече деца.