АПР 24 Новини | КултураОбнови

"Здрач" възкръсва във Фейсбук

0 коментара0/5

Киностудиото "Лайънс гейт" съобщи, че сагата "Здрач" ще се появи в социалната мрежа под формата на пет късометражни филма с участието на някои от ключовите персонажи, съобщава в. "Фигаро".

"Здрач" възкръсва във Фейсбук
"Здрач" възкръсва във Фейсбук

Решението за възкресяването на вампирската сага било взето след като киностудиото получило съгласието на авторката на книгите, върху които е базирана поредицата, Стефани Майер. Компанията ще финансира пет късометражни филма с участието на някои от ключовите персонажи, а социалната мрежа ще отговаря за ексклузивното им разпространение.

"Смятаме, че Фейсбук е добро средство, за да представим вселената на "Здрач"пред нова публика и в същото време да въодушевим отново вече съществуващите почитатели", заяви вицепрезидентът на "Лайънс гейт" Майкъл Бърнс пред американските медии.

Минифилмите ще бъдат обединени под заглавието The Storytellers, new creative voices of the Twilight saga и трябва да излязат през 2015 г. "Ню Йорк таймс"съобщава, че са били избрани пет режисьорки от женско жури от кино индустрията, включващо Кристен Стюарт и Кейт Уинслет.

Facebook вдига огромни дронове за безжичен интернет >>>

С това споразумение Фейсбук поема по опасния път на кино разпространението вместо да се задоволява само със споделянето на трейлъри, коментира "Фигаро". /БГНЕС /

Още за: Facebook

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за ""Здрач" възкръсва във Фейсбук".

Още от "Култура"

„Бързи и яростни 8“ постави нов рекорд в боксофиса

„Бързи и яростни 8“ постави нов рекорд в боксофиса

Новата серия на филма „Бързи и яростни“ спечели почти 100 млн. долара през първия си уикенд по кината, с което отбеляза нов световен рекорд за дебют.

Сесар Майорки гостува в България

Сесар Майорки гостува в България

Издателство ЕРГОН и Испанският културен център „Сервантес“ в София канят всички почитатели на хубавата книга на среща-разговор с един от най-големите, най-четени и най високо ценени съвременни испански писатели – Сесар Майорки, по повод издаването за първи път на български език на романа му „Остров Боуен“.

Миряните минават под Плащаницата на Велики петък

Миряните минават под Плащаницата на Велики петък

На Разпети петък, Велики петък, - най-тежкият ден за Божия син, не се отслужва литургия.