МАР 30 Новини | КултураОбнови

Всички споменати в песента Vogue вече са мъртви

2 коментара0/5

Всички известни личности, които Мадона споменава в песента си Vogue от 1990 г. вече не са на този свят, пише списание "Пийпъл".

Всички споменати в песента Vogue вече са мъртви

Покойната вече актриса Лорън Бакол, която почина на 89-годишна възраст тази седмица, беше единствената жива холивудска звезда, за която Мадона пее във Vogue. Когато песента е представена на 20 март 1990 г. 9 от всички 16 известни личности, които се споменават в текста й са живи. Ето за кои холивудски звезди пее Мадона:

Добави описание

Грета Гарбо почина само няколко седмици след дебюта на песента. Шведската звезда губи битката с коварна пневмония на 84-годишна възраст на 15 април 1990 г.

Мерилин Монро умира от свръхдоза на 5 август 1962 г. След смъртта й се появяват най-различни конспирации за това как е загубила живота си. Повечето хора приемат официалното обяснение, че актрисата просто е решила да сложи край на изпълнения си с неприятности живот.

Германската актриса Марлене Дитрих, която шокира света със своята бисексуалност през 1930 г., умира от бъбречна недостатъчност в Париж на 6 май 1992 г. Градските власти в Берлин е трябвало да отменят официалното поклонение на актрисата, тъй като неонацистките групи, гневни, че тя е застанала на страната на Съюзниците във Втората световна война, се противопоставят на погребението й.

Бейзболният играч от американския отбор "Ню Йорк Янкис" Джо Димаджо се жени за Мерилин Монро и става източник на вдъхновение за Саймън и Гарфънкъл. Той умира на 84-годишна възраст на 8 март 1999 г. от рак на белите дробове.

Марлон Брандо напусна този свят на 1 юли 2004 г. Той почина от дихателна недостатъчност.

Джеймс Дийн губи живота си в автомобилна катастрофа на 30 септември 1995 г. на 24-годишна възраст.

През 1956 г. Грейс Кели напуска Холивуд, за да стане принцесата на Монако. 26 години по-късно тя умира в средиземноморското кралство, когато получава сърдечен удар и губи контрол над колата, в която пътува и дъщеря й Стефани. Погребана е в катедралата "Свети Николай"в Монако.

Актрисата Джийн Харлоу умира на 26-годишна възраст от бъбречна недостатъчност на 7 юни 1937 г.

Американският актьор, певец и режисьор Джийн Кели, известен с танцувалните си движения във филма "Един американец в Париж", напуска този свят на 2 февруари 1996 г. на 83-годишна възраст, след като получава няколко инфаркта.

Пневмония отнема живота на Фред Астер на 2 юни 1987 г. Джинджър Роджърс последва Астер на 25 април 1995 г. На 83-годишна възраст тя почина от сърдечен удар.

Рита Хейуорт достига върха на кариерата си през 40-те години и се превръща в секс символ. На 14 май 1987 г. тя умира от болестта на Алцхаймер.

Катрин Хепбърн живее най-дълго от всички 16 холивудски звезди, за които Мадона пее във Vogue. Тя почина на 29 юни 2003 г. на 96-годишна възраст.

Актрисата Лара Търнър, наречена "следващата Джийн Харолу", доживява до 74 години. Бурният й живот приключва на 29 юни 1995 г. от рак на гърлото.

Последна в списъка от песента на Мадона е актрисата Бети Дейвис. Рак на гърдата отнема нейния живот на 6 октомври 1989 г. /БГНЕС /

Още от "Култура"

Полемика около афиша на Фестивала в Кан

Полемика около афиша на Фестивала в Кан

Две седмици преди откриването на 70-тото издание на Филмовия фестивал в Кан бе представен официалния му афиш, който веднага предизвика полемика в интернет, в медиите и сред феминистки организации.

Джордж Клуни и Амал отказват да мислят за имена на близнаците си преди раждането им

Джордж Клуни и Амал отказват да мислят за имена на близнаците си преди раждането им

Холивудският актьор Джорд Клуни сподели, че със съпругата му не искат да мислят за бебешки имена преди близнаците им да се родят.

Мила Кунис и Аштън Кътчър не искат повече деца

Мила Кунис и Аштън Кътчър не искат повече деца

Холивудското семейство на Мила Кунис и Аштън Кътчър няма да се увеличава скоро. Родителите на двегодишната Уаят и четиримесечният Димитри имат достатъчно грижи с тях и не планират повече деца.