АПР 30 Новини | КултураОбнови

Сесар Майорки гостува в България

0 коментара0/5

Издателство ЕРГОН и Испанският културен център „Сервантес“ в София канят всички почитатели на хубавата книга на среща-разговор с един от най-големите, най-четени и най високо ценени съвременни испански писатели – Сесар Майорки, по повод издаването за първи път на български език на романа му „Остров Боуен“.

Сесар Майорки гостува в България

За този роман Сесар Майорки, носител на десетки престижни литературни отличия, получава Националната награда за детска и младежка литература, Наградата за най-добър младежки роман на годината, присъждана от водещото испанско издателство ЕДЕБЕ, Награда „Храмът на хилядата врати“; книгата е включена и в Почетния списък на Международния Съвет за детска и младежка литература.

 

Срещата ще се състои на 21 април 2017 г. от 16:00 часа в Литературен клуб „Перото“ в НДК

покана, сесар майорки, софия, перото

Книгата ще бъде на разположение на всички, а желаещите ще могат да получат автограф лично от автора.

Представянето ще бъде част от шестото издание на кампанията "Походът на книгите", а също и от кампанията на Фондация "Детски книги" - "Бисерче вълшебно". Събитието съвпада и с честване на юбилея от създаването на Испанската езикова гимназия в София - учениците и учителите от тази гимназия, както и от 22 СОУ с разширено изучаване на испански език, са специално поканени, както впрочем и журналисти, учители, университетски преподаватели, испанисти, преводачи, издатели, свободни читатели и всички, които проявяват интерес към четенето на хубави книги да се чувстват добре дошли!

Повече за книгата можете да научитеТУК:

остров боуен

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Сесар Майорки гостува в България".

Още от "Култура"

Биографичен филм разгневи Мадона

Биографичен филм разгневи Мадона

Мадона е била разгневена от новината, че холивудско студио планира да заснеме без нейното съгласие биографичен филм за ранните й години в Ню Йорк, опитвайки се да пробие в музикалния бизнес.

В САЩ снимат нов Jurassic Park

В САЩ снимат нов Jurassic Park

Американският киноактьор Джеф Голдблум се снима в култовата серия Jurassic Park.

Уил Смит и Паоло Сорентино ще са в журито на фестивала в Кан

Уил Смит и Паоло Сорентино ще са в журито на фестивала в Кан

Американският актьор Уил Смит и италианският режисьор Паоло Сорентино попълниха състава на международното жури на 70-тия кинофестивал във френския град Кан, който ще се проведе от 17 до 28 май, съобщиха организаторите.