МАЙ 01 Новини | КултураОбнови

Наградите "Златен глобус" събраха 20 млн. зрители пред телевизорите

От 0 коментара0/5

20 милиона зрители бяха избрали да гледат церемонията по връчването на едни от най-престижните филмови отличия.

Наградите "Златен глобус" събраха 20 млн. зрители пред телевизорите
 © Архив

Церемонията по връчването на наградите „Златен глобус“ бе гледана по телевизията в неделя вечерта от 20 млн. зрители. Това е втората най-голяма аудитория на това киносъбитие в рамките на едно десетилетие, обяви тв каналът Ен Би Си.

Победителите на Златен глобус 2017 >>>

Така 74-тото издание на „Златен глобус“ събра 1.5 млн. зрители повече, отколкото предходната година, сочат данни на социологическата агенция „Нилсън“.

Миналата година церемонията по връчването на престижните награди бе конкурирана от финалите на шампионата по американски футбол и събраха 18.5 млн. зрители.

От години зрителските аудитории на големите церемонии по връчване на музикални и филмови награди като „Оскар“, „Грами“ или „Еми“ намаляват.

Мерил Стрийп: Насилието ражда насилие >>>

Големият победител на тазгодишното издание на „Златен глобус“ е музикалната комедия „Ла Ла Ленд“, която спечели 7 „Глобуса“. /АФП /

Още от "Култура"

Биографичен филм разгневи Мадона

Биографичен филм разгневи Мадона

Мадона е била разгневена от новината, че холивудско студио планира да заснеме без нейното съгласие биографичен филм за ранните й години в Ню Йорк, опитвайки се да пробие в музикалния бизнес.

В САЩ снимат нов Jurassic Park

В САЩ снимат нов Jurassic Park

Американският киноактьор Джеф Голдблум се снима в култовата серия Jurassic Park.

Уил Смит и Паоло Сорентино ще са в журито на фестивала в Кан

Уил Смит и Паоло Сорентино ще са в журито на фестивала в Кан

Американският актьор Уил Смит и италианският режисьор Паоло Сорентино попълниха състава на международното жури на 70-тия кинофестивал във френския град Кан, който ще се проведе от 17 до 28 май, съобщиха организаторите.