ФЕВ 26 Новини | КултураОбнови

Мел Гибсън навлиза в жанра на комиксовата филмова адаптация

0 коментара0/5

Носителят на „Оскар” Мел Гибсън е в процес на преговори с „Warner Bros.” да режисира продължението на хитовата комиксова адаптация „Отряд самоубийци”.

Мел Гибсън навлиза в жанра на комиксовата филмова адаптация

Самият Гибсън потвърди, че се е срещнал с представители на студиото и в момента се запознава с най-известните комикси от поредицата, на която са базирани филмите.

Гибсън е отявлен противник на комиксовите адаптации и супергеройския жанр в киното. По време на публичните си изяви пред излизането на последния му филм „Възражение по съвест”, за който Гибсън е номиниран за „Оскар” за режисура, той нееднократно сравни с голяма доза сарказъм главния герой във филма си Дезмънд Дос, който има реален прототип, със супергерои като Супермен и Спайдърмен.

„Отряд самоубийци” с участието на Уил Смит, Марго Роби и Джаред Лето излезе през лятото на 2016 година и надскочи очакванията на финансовите киноанализатори с приходи над 750 милиона долара, което накара студиото зад филма веднага да започне подготовка по продължението. Мел Гибсън работи с „Warner Bros.” от повече от десет години и се очаква, че ако приеме режисьорската длъжност в продължението на касовия хит, ще получи пълна творческа свобода при реализирането на „Възкресението” – продължението на „Страстите Христови” от 2003 година. 

Още от "Култура"

Пол Макартни помага на Ринго Стар за новия му албум

Пол Макартни помага на Ринго Стар за новия му албум

Ринго Стар получи подкрепа от стария си приятел Пол Макартни за новия си албум и двамата бийтълси се събраха в студио за пръв път от 7 години.

Майката на Спилбърг почина на 98 г.

Майката на Спилбърг почина на 98 г.

Лия Адлер, майката на известния американски режисьор Стивън Спилбърг, възпитала у него любовта към киното, почина в Лос Анджелис на 98 години.

Мила Йовович заяви, че иска да поживее в Русия

Мила Йовович заяви, че иска да поживее в Русия

Американската актриса Мила Йовович, представи своя нов филм за зомбита в Москва и каза, че би искала със съпруга си – режисьора Пол Андерсън, да поживее няколко месеца в Русия.