МАЙ 01 Новини | КултураОбнови

Мел Гибсън навлиза в жанра на комиксовата филмова адаптация

0 коментара0/5

Носителят на „Оскар” Мел Гибсън е в процес на преговори с „Warner Bros.” да режисира продължението на хитовата комиксова адаптация „Отряд самоубийци”.

Мел Гибсън навлиза в жанра на комиксовата филмова адаптация

Самият Гибсън потвърди, че се е срещнал с представители на студиото и в момента се запознава с най-известните комикси от поредицата, на която са базирани филмите.

Гибсън е отявлен противник на комиксовите адаптации и супергеройския жанр в киното. По време на публичните си изяви пред излизането на последния му филм „Възражение по съвест”, за който Гибсън е номиниран за „Оскар” за режисура, той нееднократно сравни с голяма доза сарказъм главния герой във филма си Дезмънд Дос, който има реален прототип, със супергерои като Супермен и Спайдърмен.

„Отряд самоубийци” с участието на Уил Смит, Марго Роби и Джаред Лето излезе през лятото на 2016 година и надскочи очакванията на финансовите киноанализатори с приходи над 750 милиона долара, което накара студиото зад филма веднага да започне подготовка по продължението. Мел Гибсън работи с „Warner Bros.” от повече от десет години и се очаква, че ако приеме режисьорската длъжност в продължението на касовия хит, ще получи пълна творческа свобода при реализирането на „Възкресението” – продължението на „Страстите Христови” от 2003 година. 

Още от "Култура"

Биографичен филм разгневи Мадона

Биографичен филм разгневи Мадона

Мадона е била разгневена от новината, че холивудско студио планира да заснеме без нейното съгласие биографичен филм за ранните й години в Ню Йорк, опитвайки се да пробие в музикалния бизнес.

В САЩ снимат нов Jurassic Park

В САЩ снимат нов Jurassic Park

Американският киноактьор Джеф Голдблум се снима в култовата серия Jurassic Park.

Уил Смит и Паоло Сорентино ще са в журито на фестивала в Кан

Уил Смит и Паоло Сорентино ще са в журито на фестивала в Кан

Американският актьор Уил Смит и италианският режисьор Паоло Сорентино попълниха състава на международното жури на 70-тия кинофестивал във френския град Кан, който ще се проведе от 17 до 28 май, съобщиха организаторите.