МАР 24 Новини | КултураОбнови

Мел Гибсън навлиза в жанра на комиксовата филмова адаптация

0 коментара0/5

Носителят на „Оскар” Мел Гибсън е в процес на преговори с „Warner Bros.” да режисира продължението на хитовата комиксова адаптация „Отряд самоубийци”.

Мел Гибсън навлиза в жанра на комиксовата филмова адаптация

Самият Гибсън потвърди, че се е срещнал с представители на студиото и в момента се запознава с най-известните комикси от поредицата, на която са базирани филмите.

Гибсън е отявлен противник на комиксовите адаптации и супергеройския жанр в киното. По време на публичните си изяви пред излизането на последния му филм „Възражение по съвест”, за който Гибсън е номиниран за „Оскар” за режисура, той нееднократно сравни с голяма доза сарказъм главния герой във филма си Дезмънд Дос, който има реален прототип, със супергерои като Супермен и Спайдърмен.

„Отряд самоубийци” с участието на Уил Смит, Марго Роби и Джаред Лето излезе през лятото на 2016 година и надскочи очакванията на финансовите киноанализатори с приходи над 750 милиона долара, което накара студиото зад филма веднага да започне подготовка по продължението. Мел Гибсън работи с „Warner Bros.” от повече от десет години и се очаква, че ако приеме режисьорската длъжност в продължението на касовия хит, ще получи пълна творческа свобода при реализирането на „Възкресението” – продължението на „Страстите Христови” от 2003 година. 

Още от "Култура"

Световните продажби на билети за кино през 2016 г. са  38.6 млрд. долара

Световните продажби на билети за кино през 2016 г. са 38.6 млрд. долара

Световните продажби на билети за кино достигнаха нов рекорд през миналата година с 38.6 млрд. долара. Ръстът в продажбите през миналата година обаче е само 1% над историческия рекорд през 2015 г., според данни на Американската филмова асоциация.

В Кувейт забраниха "Красавицата и звярът"

В Кувейт забраниха "Красавицата и звярът"

Филмът „Красавицата и звярът” бе забранен в Кувейт четири дни след като излезе по екраните в страната.

Обвиниха "Дисни" в кражба на идеи за суперанимация

Обвиниха "Дисни" в кражба на идеи за суперанимация

Холивудският сценарист Хари Голдмън съди американската компания „Дисни” (Disney) с обвинения в нарушаване на авторските права и незаконно заимстване на идеи.