МАЙ 25 Новини | КултураОбнови

Майкъл Мур пуска още един филм срещу Тръмп

От 0 коментара0/5

Американският режисьор Майкъл Мур подготвя документален филм за Доналд Тръмп, озаглавен „11/9 по Фаренхайт” (Fahrenheit 11/9).

Майкъл Мур пуска още един филм срещу Тръмп
 © Guliver/Getty

Заглавието е намигане към предишен негов филм „9/11 по Фаренхайт” (Fahrenheit 9/11) и с датата от последните президентски избори в САЩ.

„Да, направих филма, за да се измъкнем от този бордей”, написа в „Туитър” режисьорът с шапката в съобщение по повод на статия в сайта на списание „Варайъти” (Variety).

"Независимо от разкритията, той остава прав в ботушите си. Фактите, реалността, мозъка, нищо не го засяга. Дори когато се самонаранява, той се изправя на следващия ден и продължава да пише в „Туитър”. Всичко това свършва в този филм ", казва Майкъл Мур във „Варайъти”.

Според сайта, продуцентите Боб и Харви Уейнстей са придобили филмовите права за целия свят чрез една от своите компании Fellowship Adventure Group. Същата, която подуцира "9/11 по Фаренхайт”.

Резултатите от президентските избори бяха обявени официално на 9 ноември. Американците традиционно поставят в датата първо месеца, след това деня (11/9).

"9/11 по Фаренхайт"бе повратна точка в кариерата на Майкъл Мур. Той му донесе „Златна палма” в Кан през 2004 година.

Политически ангажиран и решително определящ се в лявата част на политическото пространство, Майкъл Мур се опитваше да мобилизира общественото мнение срещу Доналд Тръмп по време на президентската кампания. Мур бе един от малкото, който предупреждаваше, че Тръмп може да бъде избран.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 

Кина в Америка и Европа ще покажат филма „1984” в знак на протест срещу президента Тръмп >>>

През октомври той направи по спешност документалния филм "Майкъл Мур в Тръмпландия" силен довод в полза на кандидата на демократите Хилари Клинтън.

Добави описание

В края на юли шейсетгодишният Мур ще дебютира с моноспектакъла, който разказва за изкачването на Доналд Тръмп. Спектакълът ще се покаже на Бродуей в Ню Йорк.

/АФП /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Майкъл Мур пуска още един филм срещу Тръмп".

Още от "Култура"

Кевин Спейси сравни сериала "Къща от карти"с управлението на Тръмп

Кевин Спейси сравни сериала "Къща от карти"с управлението на Тръмп

Актьорът Кевин Спейси направи сравнение между хитовия сериал "Къща от карти"и управлението на Тръмп, изтъквайки че продукцията има поне "по-добри сценаристи".

Уилям Дефо ще изиграе Ван Гог в нов биографичен филм

Уилям Дефо ще изиграе Ван Гог в нов биографичен филм

Холивудската звезда Уилям Дефо ще изиграе художника Винсент Ван Гог в нов биографичен филм за гения.

Шварценегер ще се снима и в "Терминатор 6"

Шварценегер ще се снима и в "Терминатор 6"

Холувудският актьор Арнолд Шварценегер съобщи, че се връща към ролята на Терминатора в шестата част на едноименния филм. Самият той заяви това в неделя на филмовия фестивал в Кан, съобщава "Мирър" (The Mirror).