МАЙ 25 Новини | КултураОбнови

Каас отдава почит на Едит Пиаф с концерт в София

0 коментара0/5

Когато пея песните на Едит Пиаф мисля за своя живот, каза френска певица Патрисия Каас.

Каас: С песните на Пиаф мисля за своя живот
Каас: С песните на Пиаф мисля за своя живот

Тази вечер Каас ще изнесе в София концерт в зала 1 на НДК, с който отдава почит на великата Пиаф по повод 50 години от смъртта й.

Човек може да изпълнява песните на Пиаф, но трябва да познава и живота й, казва Каас и добавя, че когато пее нейните песни мисли за своя живот. Каас намира подобие, но и различие между тях двете. Общото е, че говорим така, както пеем.

Но животът на Пиаф е бил много по-труден от моя, въпреки че аз също познах болката и страданието. Освен това съм много по-дисциплинирана от Пиаф – може би защото майка ми е германка, казва Каас.

"Пиаф живее на високи обороти, Пиаф беше страстно влюбена в любовта и можеше да прекрати връзка, ако любовта изстине. Аз не се отнасям така към мъжете, но е възможно след една година турне с песните й да се променя", смее се Каас.

"Когато се отдава почит на Пиаф, трябва да се отдаде почит на целия й живот. Когато проучвах репертоара й открих песни, които не са толкова известни. Същевременно исках да отдам почит и на мъжете й, като Жан Кокто и на театъра, който тя много обича", разкрива идеята за своя концерт - спектакъл Патрисия Каас.

Когато пишех своята автобиография, това ми помогна да разбера по-добре и Пиаф, продължава Каас. В нея казаха доста неща. Автобиографията за мен беше терапия. В заглавието съм казала това, което мисля, а то е "Сянката на гласа ми" (книгата излезе и на български език – б.р.).

Важното е, че днес изпитвам повече доверие към себе си. И е по-трудно да обичаш, ако се съмняваш в себе си. Автобиографията много ми помогна, но аз все пак продължавам да се съмнявам в себе си и не си казвам като се гледам в огледалото "ти си гениална, иронична е към себе си певицата".

На въпрос дали би могла да каже като Пиаф в знаменитата си песен "Не, за нищо не съжалявам", Каас потвърждава същото. Единствено съжалява, че вече не може да прегърне своите родители. Иначе освен пеенето обича обзавеждането, приятелите и любимото си куче Текила, с което дойде и на пресконференцията. /БГНЕС/

Още от "Култура"

Кевин Спейси сравни сериала "Къща от карти"с управлението на Тръмп

Кевин Спейси сравни сериала "Къща от карти"с управлението на Тръмп

Актьорът Кевин Спейси направи сравнение между хитовия сериал "Къща от карти"и управлението на Тръмп, изтъквайки че продукцията има поне "по-добри сценаристи".

Уилям Дефо ще изиграе Ван Гог в нов биографичен филм

Уилям Дефо ще изиграе Ван Гог в нов биографичен филм

Холивудската звезда Уилям Дефо ще изиграе художника Винсент Ван Гог в нов биографичен филм за гения.

Шварценегер ще се снима и в "Терминатор 6"

Шварценегер ще се снима и в "Терминатор 6"

Холувудският актьор Арнолд Шварценегер съобщи, че се връща към ролята на Терминатора в шестата част на едноименния филм. Самият той заяви това в неделя на филмовия фестивал в Кан, съобщава "Мирър" (The Mirror).