ЮНИ 27 Новини | ИнцидентиОбнови

Срути се скеле на 13-етажен блок при саниране

От 0 коментара0/5

Техническият ръководител се опитал да избяга с личния си автомобил, но бил задържан от полицията.

Срути се скеле на 13-етажен блок при саниране
 © БГНЕС

Скеле на 13-етажен блок, който се санира по Националната програма за енергийна ефективност, се срути днес в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

По чудо четирима работници са оцелели и не са били затрупани от тоновете желязо, след като са се изместили встрани от скелето минута преди то да рухне от 13ия етаж.

Инцидентът станал към 10.15 г. днес на ул. „Иван Шишман“ в центъра на Благоевград. При рухването на скелето има изпочупени климатици на собствениците на апартаменти.

Забраняват остъкляването на балконите >>>

Техническият ръководител се опитал да избяга с личния си автомобил, но бил задържан от полицията. Същият отрече да се е опитвал да избяга пред БГНЕС.

Районът е отцепен. На място пристигнаха няколко полицейски и спасителни екипи. Работници твърдят, че под скелето няма затрупани работници. Следователи започнаха разпит на техническите лица и работниците. Скелето върху източната фасада на блока се е срутило от 12-ия етаж на тротоара. Според техническия ръководител причина за инцидента е поддала основата на скелето при тротоара. /БГНЕС

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Срути се скеле на 13-етажен блок при саниране".

Още от "Инциденти"

Тайландско семейство живя месеци под покрив, разрушен от защитено дърво

Тайландско семейство живя месеци под покрив, разрушен от защитено дърво

Семейство в Тайландската провинция Каласин беше принудено да живее три месеца в пострадал от ураган дом, разрушен от паднало защитено дърво, чието премахване щяло да изложи хората на опасност от затвор.

Нов небостъргач в Северен Лондон избухна в пламъци

Нов небостъргач в Северен Лондон избухна в пламъци

Избухна огън в небостъргач в Северен Лондон, само на миля разстояние от "Шалкотс Естейт", където вчера бяха евакуирани близо 4000 души заради запалимата външна облицовка на сградата.

Вулкан в Камчатка изхвърли пепел на 15 км височина

Вулкан в Камчатка изхвърли пепел на 15 км височина

Вулканът Шивелуч в Камчатка изхвърли в понеделник пепел на височина 15 хиляди метра над морското равнище, след което в района на най-близкото населено място Уст-Камчатски започна да пада пепел.