МАЙ 27 Новини | ИнцидентиОбнови

Откриха 29 галапагоски костенурки у трафиканти в Перу

0 коментара0/5

Двайсет и девет костенурки от Галапагос бяха открити у трафиканти в северната част на Перу, които се готвели да ги изпратят към Европа, съобщи Националната служба за горите / Serfor/.

Откриха 29 галапагоски костенурки у трафиканти в Перу

Костенурките са намерени в сандък, обвити с тиксо, в багажното отделение на автобус. Две от тях не са оцелели. От Serfor обясняват, че работят съвместно с полицията за разкриването на международна мрежа за трафик на редки животински видове, минаващ през Перу към европейския пазар.

Гигантските галапагоски костенурки са най-големите сухоземни костенурки в света, могат да живеят над 100 години, но се считат за вид, застрашен от изчезване. Те са защитен вид. Останали са само 11 вида гигантски костенурки в Галапагос, вместо 15 по времето на Дарвин.

Преследвани за храна от пирати, китоловци и търговски кораби през 17-ти, 18-ти и 19-ти век, повече от 100 000 костенурки са били убити. Днес са останали само около 15 000 костенурки и за тях островите Галапагос са убежище. Serfor се свърза с еквадорските власти, за да организира връщането на архипелага на 27-те оцелели костенурки. 

Още от "Инциденти"

Възможни са още бомбени атентати във Великобритания

Възможни са още бомбени атентати във Великобритания

Британската полиция и службите за сигурност откриха материали за приготвянето на бомби, които могат да бъдат използвани за предстоящи атаки на територията на Великобритания, съобщава вестник "Индипендънт".

19 са жертвите, а 60 ранените след атентата в Манчестър

19 са жертвите, а 60 ранените след атентата в Манчестър

Експлозия отне живота на почти 20 души и рани близо 60 в края на концерт на поп-певицата Ариана Гранде в Манчестър, Великобритания. Нападението бе окачествено като "вероятен терористичен акт".

България на първо място по брой убити при катастрофи в ЕС

България на първо място по брой убити при катастрофи в ЕС

сновният показател, по който се сравнява безопасността на движение в отделните страни в Европа е брой на загинали при пътнотранспортни произшествия на един милион жители. По този критерий през 2016 г. нашата страна заема челна позиция с близо 100 загинали (99.7) на 1 млн. население. Това съобщават от Съюза на българските автомобилисти.