ЮНИ 27 Новини | ИнцидентиОбнови

Опит за проникване в пилотската кабина на малайзийски самолет

0 коментара0/5

Млад мъж се опита да проникне в пилотската кабина на малайзийски пътнически самолет Airbus A330, изпълняващ курс от Мелбърн до Куала Лумпур. Инцидентът е станал веднага след излитането.

Опит за проникване в пилотската кабина на малайзийски самолет

Мъжът е държал в ръцете си неустановен предмет, крещял, че това е бомба и заплашвал, че ще взриви самолета. Мъжът е бил обуздан и обезвреден от други пътници. Самолетът е извършил аварийно кацане в Мелбърн, където нарушителят е бил задържан от полицията. Установена е самоличността му. Той е на 25 години, гражданин на Австралия, произхождащ от Шри Ланка. Няколко часа след това летището е било затворено, а всички полети – пренасочени.

В момента самолетите се движат със закъснения, съобщи представител на администрацията на летището в интервю за Ей Би Си. Той уточни, че в близките часове са възможни изменения в разписанието на полетите. „За момента не смятаме, че този инцидент е свързан по какъвто и да е било начин с тероризъм“, каза на пресконференция говорителят на федералната полиция Тони Лангдън. Засега се смята, че мъжът е действал сам. Предметът, който държал, не е бил бомба, а някакво електронно устройство. Установено е, че в миналото, той е имал психични проблеми. Пътниците от самолета, който извърши аварийно кацане обратно в Мелбърн, са добре и ще пътуват до Куала Лумпур с други полети, веднага щом бъдат разпитани и полицията даде разрешение. 

Още за: самолет

Още от "Инциденти"

Тайландско семейство живя месеци под покрив, разрушен от защитено дърво

Тайландско семейство живя месеци под покрив, разрушен от защитено дърво

Семейство в Тайландската провинция Каласин беше принудено да живее три месеца в пострадал от ураган дом, разрушен от паднало защитено дърво, чието премахване щяло да изложи хората на опасност от затвор.

Нов небостъргач в Северен Лондон избухна в пламъци

Нов небостъргач в Северен Лондон избухна в пламъци

Избухна огън в небостъргач в Северен Лондон, само на миля разстояние от "Шалкотс Естейт", където вчера бяха евакуирани близо 4000 души заради запалимата външна облицовка на сградата.

Вулкан в Камчатка изхвърли пепел на 15 км височина

Вулкан в Камчатка изхвърли пепел на 15 км височина

Вулканът Шивелуч в Камчатка изхвърли в понеделник пепел на височина 15 хиляди метра над морското равнище, след което в района на най-близкото населено място Уст-Камчатски започна да пада пепел.