ЮНИ 27 Новини | ИнцидентиОбнови

Много хора са в неизвестност след пожара в Лондон (СНИМКИ)

0 коментара0/5

Много хора все още се водят в неизвестност след огромния пожар в многоетажен жилищен блок в британската столица, а огнеборците са успели да се придвижат само до 12 етаж на 27-етажната сграда, съобщи кметът на Лондон Садик Хан.

 © СН.: БГНЕС/ЕРА

„Мнозина са още в неизвестност. Някои може да са намерили спасение в домовете на съседи или приятели”, каза кметът по телевизия „Скай нюз” докато овъглената висока страда продължаваше да бълва пушек.

Пожарът, обхванал Гренфел тауър в Западен Лондон, беше обявен за тежко произшествие.

Пожарникарите са пристигнали на място 6 минути след подаването на сигнала в 1.16 ч. след полунощ местно време.

Горните етажи на сградата продължават да горят. По информация на телевизионния канал, има риск сградата, строена през 1974, да рухне.

Обитателите на съседните сгради са евакуирани, а всички автомобилни пътища около мястото на инцидента са затворени. Поне 50 души са настанени в болница.

Чудовищен пожар погълна жилищен небостъргач в Лондон

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ ОТ ЧУДОВИЩНИЯ ПОЖАР В ЛОНДОН:

Още от "Инциденти"

Тайландско семейство живя месеци под покрив, разрушен от защитено дърво

Тайландско семейство живя месеци под покрив, разрушен от защитено дърво

Семейство в Тайландската провинция Каласин беше принудено да живее три месеца в пострадал от ураган дом, разрушен от паднало защитено дърво, чието премахване щяло да изложи хората на опасност от затвор.

Нов небостъргач в Северен Лондон избухна в пламъци

Нов небостъргач в Северен Лондон избухна в пламъци

Избухна огън в небостъргач в Северен Лондон, само на миля разстояние от "Шалкотс Естейт", където вчера бяха евакуирани близо 4000 души заради запалимата външна облицовка на сградата.

Вулкан в Камчатка изхвърли пепел на 15 км височина

Вулкан в Камчатка изхвърли пепел на 15 км височина

Вулканът Шивелуч в Камчатка изхвърли в понеделник пепел на височина 15 хиляди метра над морското равнище, след което в района на най-близкото населено място Уст-Камчатски започна да пада пепел.