МАЙ 29 Новини | ИнцидентиОбнови

Хималайска мечка падна от хеликоптер в Тайланд и загина

От 0 коментара0/5

Природозащитници настояват да бъдат наказани виновните за смъртта на черна хималайска мечка, която загина след като падна от хеликоптер при транспортиране, съобщи в. „Нейшън”.

Хималайска мечка
Хималайска мечка © iStock

Инцидентът станал в началото на месеца, но става известен едва сега. 90-килограмовата млада мечка трябвало да бъде превозена от националния парк Кхаояй в централен Тайланд до източната провинция Прачинбури.

Почина най-тъжният мечок в света >>>

По време на полета упоеното животно, което не било в клетка, неочаквано се събудило.

Единствената преграда за мечката била обикновена мрежа. Изпаднало в паника, животното се измъкнало от нея и скочило от машината.

Мечка падна през покрива на къща, изяде сладкишите и си тръгна >>>

От ноември миналата година мечката била под грижите на служители в националния парк Кхаояй заради травма. След като животното било излекувано, трябвало да го върнат в Прачинбури и да го пуснат на свобода. /ТАСС/

Още за: мечка

Още от "Инциденти"

Възможни са още бомбени атентати във Великобритания

Възможни са още бомбени атентати във Великобритания

Британската полиция и службите за сигурност откриха материали за приготвянето на бомби, които могат да бъдат използвани за предстоящи атаки на територията на Великобритания, съобщава вестник "Индипендънт".

19 са жертвите, а 60 ранените след атентата в Манчестър

19 са жертвите, а 60 ранените след атентата в Манчестър

Експлозия отне живота на почти 20 души и рани близо 60 в края на концерт на поп-певицата Ариана Гранде в Манчестър, Великобритания. Нападението бе окачествено като "вероятен терористичен акт".

България на първо място по брой убити при катастрофи в ЕС

България на първо място по брой убити при катастрофи в ЕС

сновният показател, по който се сравнява безопасността на движение в отделните страни в Европа е брой на загинали при пътнотранспортни произшествия на един милион жители. По този критерий през 2016 г. нашата страна заема челна позиция с близо 100 загинали (99.7) на 1 млн. население. Това съобщават от Съюза на българските автомобилисти.