МАЙ 29 Новини | ИнцидентиОбнови

Детето, паднало от лифт в Боровец, ще се възстанови напълно

От 0 коментара0/5

Детето, което падна от лифт в Боровец, е в добро състояние и ще се възстанови напълно.

Детето, паднало от лифт в Боровец, ще се възстанови напълно
 © iStock

8-годишното момиче, което падна от лифт в Боровец, е в добро състояние и ще се възстанови напълно.

Това съобщиха от детската травматология на "Пирогов". Момиченцето е преминало през успешна операция на бедрото снощи.

Детето беше оперирано по спешност от екипа на д-р Григор Сиришнишки от Клиниката по детска травматология. Нощта е преминала спокойно, без оплаквания.

Момичето е в добро общо състояние, оперираният крайник не е оточен и е с добра циркулация. Детето остава за лечение в спешната болница, като в следващите дни рехабилитатор ще го обучи как да се придвижва с патерици.

Вижте повече за ски курорта:

Боровец >>>

"Всичко стана в рамките на 30 секунди. Чух викове и веднага тръгнах", заяви пред Нова телевизия Константин Константинов, който първи се е притекъл на помощ на детето.

"Операторите са се намирали точно там, където трябва да бъдат по инструкция", уточни Василия Константинова, изпълнителен директор на лифтовото съоръжение.

БГНЕС припомня, че дете пострада, след като падна от лифт в Боровец вчера. Инцидентът стана около 13:00 часа. Детето е паднало малко след като е потеглил лифтът, някъде от около 4-5 метра височина. /БГНЕС/

Още за: Боровец, дете

Още от "Инциденти"

Възможни са още бомбени атентати във Великобритания

Възможни са още бомбени атентати във Великобритания

Британската полиция и службите за сигурност откриха материали за приготвянето на бомби, които могат да бъдат използвани за предстоящи атаки на територията на Великобритания, съобщава вестник "Индипендънт".

19 са жертвите, а 60 ранените след атентата в Манчестър

19 са жертвите, а 60 ранените след атентата в Манчестър

Експлозия отне живота на почти 20 души и рани близо 60 в края на концерт на поп-певицата Ариана Гранде в Манчестър, Великобритания. Нападението бе окачествено като "вероятен терористичен акт".

България на първо място по брой убити при катастрофи в ЕС

България на първо място по брой убити при катастрофи в ЕС

сновният показател, по който се сравнява безопасността на движение в отделните страни в Европа е брой на загинали при пътнотранспортни произшествия на един милион жители. По този критерий през 2016 г. нашата страна заема челна позиция с близо 100 загинали (99.7) на 1 млн. население. Това съобщават от Съюза на българските автомобилисти.