ЮНИ 27 Новини | ИнцидентиОбнови

Британски учен и бизнесмен бе убит от крави

0 коментара0/5

Британският учен и бизнесмен Браян Белхауз загина в резултат от нападение на крави в околностите на английския град Уинчелси, графство Източен Съсекс, където живеел.

Британски учен и бизнесмен бе убит от крави

Инцидентът станал, когато той се разхождал сред природата и към него се втурнали десетки превъзбудени крави и буквално го стъпкали. Намиращи се наблизо хора чули виковете му и извикали бърза помощ и полиция. Медиците пристигнали с хеликоптер, но опитите за реанимация не успели.

Браян Белхауз е бил дълги години преподавател в Оксфордския университет. Той е един от основателите на фармацевтичната компания Powderject, която разработва безиглените инжекции и произвежда противогрипни ваксини.

През 2003 г. американската корпорация Chiron я купува за 54.2 млн. лири. Вестник „Индипендънт“ отбелязва, че този месец има още два подобни случая с нападения на крави. В резултат на агресия от страна на иначе спокойните и миролюбиви преживни животни, тежко са пострадали две жени. При подобен случай през 2015 г. немска туристка загина, стъпкана от крави на пасище в швейцарските Алпи. 

Още за: крава

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Британски учен и бизнесмен бе убит от крави".

Още от "Инциденти"

Тайландско семейство живя месеци под покрив, разрушен от защитено дърво

Тайландско семейство живя месеци под покрив, разрушен от защитено дърво

Семейство в Тайландската провинция Каласин беше принудено да живее три месеца в пострадал от ураган дом, разрушен от паднало защитено дърво, чието премахване щяло да изложи хората на опасност от затвор.

Нов небостъргач в Северен Лондон избухна в пламъци

Нов небостъргач в Северен Лондон избухна в пламъци

Избухна огън в небостъргач в Северен Лондон, само на миля разстояние от "Шалкотс Естейт", където вчера бяха евакуирани близо 4000 души заради запалимата външна облицовка на сградата.

Вулкан в Камчатка изхвърли пепел на 15 км височина

Вулкан в Камчатка изхвърли пепел на 15 км височина

Вулканът Шивелуч в Камчатка изхвърли в понеделник пепел на височина 15 хиляди метра над морското равнище, след което в района на най-близкото населено място Уст-Камчатски започна да пада пепел.