МАР 24 Новини | ИнцидентиОбнови

Баща опита да изгори жив родния си син

От 0 коментара0/5

Домашното насилие е една от най-честите причини за делата, свързани с престъпления срещу личността.

Баща опита да изгори жив родния си син
 © Снимки: БГНЕС

"Беше нещастен случай. Не може баща да подпали единственото си дете", каза днес в Окръжен съд-Пловдив Никола Добревски от село Отец Кирилово, но след делото той пак отиде в ареста с постоянна мярка "задържане под стража".

Ескалирало домашно насилие е причината за инцидента, след който 26-годишният Иван Добревски се бори за живота си в Клиниката за термични травми в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, а състоянието му е все така критично трети ден след запалването. 50-годишният Никола Добревски е обвинен не само в опит да умъртви рождения си син, но и да го направи по особено мъчителен начин. Не е успял само защото се е намесила майката на момчето, т.е. това са независещи от волята на дееца причини, предава кореспондентът на БГНЕС от Пловдив.

Полицията била чест гост в дома на Добревски в селото. Нито бащата, нито синът работели, единствена майката ги издържала. Жената е потърсила защита по Закона за домашното насилие преди месеци. След употреба на алкохол, което било норма, бащата ставал особено агресивен. При такива обстоятелства той залял с бензин спящия си син и го подпалил със запалка. Майката се хвърлила да спасява сина си, съблякла от него горящите дрехи, метнала одеяло, за да задуши пламъците. Въпреки това той е с над 30% изгаряния трета степен, с опасност за живота, с дълбоки травми по лицето, главата, гърба, ръцете и единия крак. Включен е на апаратна вентилация, тъй като е вдишал голямо количество пушечни газове, има и оток на ларинкса.

Домашното насилие е една от най-честите причини за делата, свързани с престъпления срещу личността. Само преди дни пак в Окръжен съд-Пловдив се гледа дело, в което обвиняем беше синът, нападнал и почти убил баща си. Днес пък бе задържан убиецът на 26-годишно момиче в село Куртово Конаре, Пловдивско, който се оказа годеникът на жертвата. 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Баща опита да изгори жив родния си син".

Още от "Инциденти"

Самолет прекъсна полета заради (не)ползване на одеяло

Самолет прекъсна полета заради (не)ползване на одеяло

Американски пътнически самолет прекъсна полета си заради отказ на пътник да плати 12 долара за използване на одеяло.

Евакуират 8000 германци заради 500-килограмова бомба

Евакуират 8000 германци заради 500-килограмова бомба

Заради открита 500-килограмова бомба от Втората световна война днес ще бъдат евакуирани 8000 жители на район до летището на град Дюселдорф, съобщи вестник „Райнише пост“.

Детето, паднало от лифт в Боровец, ще се възстанови напълно

Детето, паднало от лифт в Боровец, ще се възстанови напълно

Детето, което падна от лифт в Боровец, е в добро състояние и ще се възстанови напълно.