ЮНИ 29 Новини | БългарияОбнови

Разследват българи за продажба на бебета в Гърция

От 0 коментара0/5

Група български граждани са заподозрени в продажба на бебета в съседна Гърция.

Разследват българи за продажба на бебета в Гърция

Те са продавали малките срещу 6-8 000 евро , съобщава вестник "Та Неа". Полицията в град Катерини е започнала разследването си срещу 13 нелегални осиновявания, в която са участвали българските граждани. В престъпната група е имало 6 души.

Престъпната банда е действала в продължение на три години. Тя намирала бременни жени в България, които са били в тежко икономическо състояние и ги е убеждавала да продадат бебетата си.

Престъпниците са прехвърляли жените в Катерини, където оставали до раждането на децата. Веднага след това бебетата били продавани на бездетни гърци.

В периода октомври 2013 - май 2015 са били продадени общо 13 бебета.

В момента съдебните власти разследват 13 жени от България на възраст между 23 и 44 години.

Още от "България"

Унищожен от строителни дейности е културният пласт на Плоската могила, съдържаща най- ранни доказателства за живот в Пловдив преди седем хилядолетия

Багери унищожиха доказателства за живот в Пловдив отпреди седем хилядолетия (снимики)

Напълно разрушен при строителни работи е културният пласт на селищната могила Яса тепе 1, известна и като Плоската в Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

10 години DMS в България

10 години DMS в България

През 2017 г. DMS - Единният дарителски номер в България става на 10 години. За този период през платформата са изпратени близо 7,5 млн. дарителски SMS-а в подкрепа на различни каузи.

Проучване: Българинът всъщност е щастлив

Проучване: Българинът всъщност е щастлив

Щастлив ли е българинът? Вечният въпрос, който години наред витае като глас от отвъдното сред обществото ни. Често, без да се отдели време за размисъл, отговорът е – не. Кратко, точно и ясно. Не. Дали това, обаче е така в действителност?