ЮНИ 26 Новини | БългарияОбнови

Борисов е на разпит за скандалните разговори в Банкя

1 коментар0/5

Бойко Борисов дойде във Върховна касационна прокуратура и влезе в кабинета на заместник-градския прокурор Борислав Сарафов без да каже нито дума.

Борисов е на разпит за скандалните разговори в Банкя
Борисов е на разпит за скандалните разговори в Банкя

Посещението на бившия премиер в Съдебната палата най-вероятно е заради скандалния разговор между него, Николай Кокинов и Мирослав Найденов в Банкя, за който доскорошният градски прокурор потвърди.

Медиите, чакащи Борисов пред кабинета, бяха помолени да напуснат и да изчакат в коридора на Съдебната палата, където се помещава ВКП. Изходите от вътрешния коридор са няколко, така че ако бившият премиер Борисов реши да се скрие и не говори пред медиите, той може да бъде изведен необезпокояван.

Припомняме, че преди две седмици се разбра, че бившият премиер Бойко Борисов лично е вземал противозаконно резултати от прокурорски проверки, преди да са обявени от прокуратурата. Това стана известно от един от записите, които бяха разпространени до медиите. Борисов получавал данните от прокурорските проверки лично от вече отстранения скандален прокурор Николай Кокинов.

След скандалния разговор между Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов градският прокурор на София подаде оставка от длъжността, и като магистрат. Предстои след изборите на 13 май Кокинов да бъде изслушан от Етичната комисия към ВСС.

Юристи съобщиха, че Бойко Борисов е съучастник в престъпленията на Николай Кокинов и са категорични, че Бойко Борисов е взимал противозаконно резултати от прокурорски проверки, преди да са обявени от прокуратурата.

Освен с оставката си доскорошният градски прокурор на София Николай Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя. Това е станало в обяснение пред Върховна касационна прокуратура.

Стана ясно и че тримата бивши служители от СДОТО уличили бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че устно е разпореждал незаконните СРС-та, не отстъпват от показанията. Освен устни указания те са получавали от ръководството на МВР и писмени нареждания кого да подслушват. На бележките обикновено е имало написани само телефонни номера. След "изпълнение на задачата" хартийките се изхвърляли. /БГНЕС

Още от "България"

Унищожен от строителни дейности е културният пласт на Плоската могила, съдържаща най- ранни доказателства за живот в Пловдив преди седем хилядолетия

Багери унищожиха доказателства за живот в Пловдив отпреди седем хилядолетия (снимики)

Напълно разрушен при строителни работи е културният пласт на селищната могила Яса тепе 1, известна и като Плоската в Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

10 години DMS в България

10 години DMS в България

През 2017 г. DMS - Единният дарителски номер в България става на 10 години. За този период през платформата са изпратени близо 7,5 млн. дарителски SMS-а в подкрепа на различни каузи.

Проучване: Българинът всъщност е щастлив

Проучване: Българинът всъщност е щастлив

Щастлив ли е българинът? Вечният въпрос, който години наред витае като глас от отвъдното сред обществото ни. Често, без да се отдели време за размисъл, отговорът е – не. Кратко, точно и ясно. Не. Дали това, обаче е така в действителност?