ЮНИ 26 Новини | БългарияОбнови

120 лв. месечна стипендия за успех, 600 лв. за специални постижения

От 0 коментара0/5

От Министерство на образованието и науката днес дадоха старта на първата фаза от проекта „Студентски стипендии”, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

Меглена Кунева
Меглена Кунева © СН.БГНЕС

18 млн. годишно ще са отделяните средства, а 26 млн. лв. ще покриват три учебни семестъра, изчисли министър Меглена Кунева, предаде репортер на БГНЕС.

Ще има два вида стипендии - за успех, които ще се дават по приоритетни специалности и за специални постижения.

За успех студентите ще получават средно по 120 лв. месечно, а за специални постижения ще се получават 600 лв. за цял семестър.

Всеки студент може да кандидатства от утре (10 май) с подаване на документи на сайта на МОН.

Крайният срок за кандидатстване е 30 май, на 21 юни ще излязат резултатите от класирането, а до 15 юли на студентите ще бъдат отпускани самите стипендии. 
 

Още от "България"

Унищожен от строителни дейности е културният пласт на Плоската могила, съдържаща най- ранни доказателства за живот в Пловдив преди седем хилядолетия

Багери унищожиха доказателства за живот в Пловдив отпреди седем хилядолетия (снимики)

Напълно разрушен при строителни работи е културният пласт на селищната могила Яса тепе 1, известна и като Плоската в Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

10 години DMS в България

10 години DMS в България

През 2017 г. DMS - Единният дарителски номер в България става на 10 години. За този период през платформата са изпратени близо 7,5 млн. дарителски SMS-а в подкрепа на различни каузи.

Проучване: Българинът всъщност е щастлив

Проучване: Българинът всъщност е щастлив

Щастлив ли е българинът? Вечният въпрос, който години наред витае като глас от отвъдното сред обществото ни. Често, без да се отдели време за размисъл, отговорът е – не. Кратко, точно и ясно. Не. Дали това, обаче е така в действителност?