ЮНИ 26 Новини | БизнесОбнови

Съкращения, отърсване и опит за скок на Yahoo!

От 0 коментара0/5

Сериозни мерки за спасяване на бизнеса си прави американската технологична компания „Яху” (YAHOO!).

Съкращения, отърсване и опит за скок на Yahoo!
Съкращения, отърсване и опит за скок на Yahoo!

Тя ще съкрати 15% от служителите си, ще ликвидира определени дейности и ще опита "стратегически алтернативи", включително продажбата на активи, като част от план за преструктуриране, за който бе съобщено във вторник.

На базата на броя на работните места в края на септември миналата година – последните съобщени от компанията - и като се вземат предвид само служителите на пълно работно време и тези на договор, съкращенията ще засегнат между 1500 и 1700 позиции.

Шефката на Yahoo роди близначки

Като цяло, компанията съобщи, че желае да събере своите широко известни продукти в трите си големи платформи - Yahoo Search, Yahoo Mail и Tumblr – и да се съсредоточи върху четири основни теми – новини, спорт, финанси и лайфстайл - като даде приоритет на развиващите се пазари като САЩ, Канада, Обединеното кралство, Германия, Хонконг и Тайван.

„Яху” има намерение да закрие офисите си в Дубай, Мексико сити, Буенос Айрес, Мадрид и Милано. Тя ще спре дейности, като обедини някои от своите онлайн списания и спре други. Компанията е започнала да проучва възможностите да се раздели с нестратегически активи и недвижими имоти.

Всички тези мерки са предназначени да доведат до намаляване на оперативните разходи с повече от 400 милиона щатски долара до края на годината, за да се подобри рентабилността и най-накрая да се възстанови растежа на компанията, която изпитва затруднения от години.

Това изглежда като операция „последен шанс” за шефката Мариса Майер, застанала начело през лятото на 2012 г. с мисията да върне предишната слава на бившия флагман на интернет. Резултатите, обаче, все още са в категорията „очаквани”.

Yahoo! показва повишаване на оборота със 7,6% до почти 5 милиарда долара за изминалата година, но след като се приспадне дължимото на партньорите, тя е в отстъпление.

Компанията попадна и в червената зона с чиста загуба от 4,4 милиарда за цялата 2015, срещу печалба от 7,5 милиарда през 2014 г. Загубата се дължи почти изцяло на обезценка на активи.

В електронната търговия след затварянето на борсата в Ню Йорк, акциите на Yahoo! паднаха с 1,75% до 28,55 долара около 22:20 UTC. /БГНЕС/

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Съкращения, отърсване и опит за скок на Yahoo!".

Още от "Бизнес"

Джордж Клуни продаде компанията си за текила за 1 милиард (фото)

Джордж Клуни продаде компанията си за текила за 1 милиард (фото)

Джордж Клуни и неговият делови партньор Ранди Гербер продадоха компанията си за текила "Касамигос" на британския алкохолен производител "Диаджео" за 1 млрд. долара.

"Епъл" пуска три нови лаптопа

"Епъл" пуска три нови лаптопа

Американската компания "Епъл" (Apple) ще представи в началото на следващия месец три нови модела лаптопа, съобщи във вторник Блумбърг.