ЮНИ 28 Новини | БизнесОбнови

Марк Зукърбърг е шестият най-богат човек в света

От 0 коментара0/5

Печалбата на Facebook през първото тримесечие на годината направи изпълнителния директор Марк Зукърбърг шестият най-богат човек в света.

Марк Зукърбърг е шестият най-богат човек в света
 © архив

След като спечели 4,2 млрд. само за няколко часа Марк Зукърбърг се изкачи в листата на „Форбс” за най-богатите хора на света. Богатството му се изчислява на 51,7 млрд. долара, с което надмина основателя на софтуерния гигант Oracle Лари Елисън с 2 млрд. долара.

В сряда акциите на Facebook скочиха с 10% след няколко часа търговия, след като компанията обяви, че приходите надминават очакванията на анализаторите през първото тримесечие на 2016 г. след рекордните последни месеци от 2015 г.

Зукърбърг даде $25 млн за борба с ебола >>>

марк зукърбърг

Приходите през последното тримесечие достигнаха 5,38 млрд. долара, което е повече от прогнозата на анализаторите от 5,26 млрд. долара. Чистата печалба на Facebook достигна 1,51 млрд. долара през първото тримесечие на година, което е със 195% повече спрямо първото тримесечие на предходната година.

На 31-годишна възраст Марк Зукърбърг е най-младият в топ 10 на най-богатите хора в света. Той за първи път той се появи в класацията на 400-те най-богати американци на „Форбс” през септември 2008 г. с чисто богатство в размер на 1,5 млрд. долара. Тогава Facebook все още не беше публична компания.

След IPO-то през май 2012 г. акциите на компанията се увеличиха със 180%, което направи Зукърбърг четвъртият най-богат човек в САЩ.

/БГНЕС /

Още от "Бизнес"

Джордж Клуни продаде компанията си за текила за 1 милиард (фото)

Джордж Клуни продаде компанията си за текила за 1 милиард (фото)

Джордж Клуни и неговият делови партньор Ранди Гербер продадоха компанията си за текила "Касамигос" на британския алкохолен производител "Диаджео" за 1 млрд. долара.

"Епъл" пуска три нови лаптопа

"Епъл" пуска три нови лаптопа

Американската компания "Епъл" (Apple) ще представи в началото на следващия месец три нови модела лаптопа, съобщи във вторник Блумбърг.