ЮНИ 26 Новини | БизнесОбнови

"Епъл" пуска три нови лаптопа

От 0 коментара0/5

Американската компания "Епъл" (Apple) ще представи в началото на следващия месец три нови модела лаптопа, съобщи във вторник Блумбърг.

"Епъл" пуска три нови лаптопа
 © Архив

Според източници на агенцията официалното съобщение ще бъде направено на ежегодната технологична конференция в Сан Хосе, щата Калифорния, която е насрочена за 5-9 юни.

Компанията ще пусне „Макбук про” (MacBook pro) с процесор Kaby Lake, произведен от „Интел” (Intel). Дизайнът на компютърът ще се отличава малко от предишния модел.

Добави описание

Освен това ще бъдат представени и лаптопите „Макбук” (MacBook) с 12- инчов дисплей и обновеният „Макбук еър” (MacBook Air), също с нов процесор.

Официален коментар от „Епъл” или „Интел” на това съобщение все още няма.

Според оценките на Блумбърг преносимите компютри на Епъл са около 11% от продажбите, докато делът на смартфоните „Айфон” (iPhone) на компанията е почти две трети от продажбите.

В публикацията се подчертава, че „Епъл” разчита подготвената за представяне електроника да конкурира новия лаптоп „Сърфас лаптоп” (Surface Laptop) на „Майкрософт” (Microsoft). Той беше представен в началото на този месец заедно с операционната система „Уиндоус 10 Ес” (Windows 10 S) .

Основаната през 1976 година „Епъл” освен „Айфон” и „Макбук” произвежда компютрите „Аймак” (iMac), плеърите „Айпод” (iPod) и друга техника. Корпорацията е една от най-големите в света, пазарната ѝ капитализация надвишава 750 милиарда долара.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 905 000 за ретро компютър на Apple >>>

Неведнъж представители на компанията са заявявали за необходимостта да се намали зависимостта от продажбите на „Айфон”. Директорът на „Епъл” Тим Кук отбелязваше, че разчита на увеличение на търсенето на други високотехнологични устройства в бъдеще, както и на увеличение на печалбата от различни услуги, сред които „Епъл мюзик” (Apple Music). /БГНЕС, ТАСС. /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за ""Епъл" пуска три нови лаптопа".

Още от "Бизнес"

Джордж Клуни продаде компанията си за текила за 1 милиард (фото)

Джордж Клуни продаде компанията си за текила за 1 милиард (фото)

Джордж Клуни и неговият делови партньор Ранди Гербер продадоха компанията си за текила "Касамигос" на британския алкохолен производител "Диаджео" за 1 млрд. долара.

8 души притежават колкото половината хора по света

8 души притежават колкото половината хора по света

Осем души на планетата притежават толкова богатство, колкото е общата собственост на по-бедната половина от населението на света.