ЮНИ 24 Новини | БизнесОбнови

Българин променя световния пазар на диаманти

0 коментара0/5

Българин променя световния пазар на диаманти

Казват, че диамантите са най-добрият приятел на жените. Е, явно и мъжете ги уважават достатъчно. И то най-вече тези от поколението Y – маркетолозите по цял свят твърдят, че именно родените в края на миналия век, т.нар. millennials, ще са хората, които тепърва ще имат най-ключова роля за развитието на марките икони. Точно за това говорят и клиентите на лондонския бижутериен бранд Taylor & Hart, собственост на българина Николай Пирянков. Сред предлаганите от марката артикули са годежни пръстени и халки с диаманти, диамантени бижута и уникални модели по поръчка и замисъл на купувача, а според статистиката на компанията по-голямата част от клиентите са мъже от въпросната възрастова група.

Типичните представители на поколението Y ценят времето си, разчитат на интернет и на информирания си избор и не са склонни да правят никакви компромиси. 

Добави описание

Тайната на успеха на Taylor & Hart се крие в комбинацията от интересно бижутерийно портфолио и възможността на всеки клиент да изработи пръстен по свой уникален дизайн, което пък е ключово за индивидуалистите, родени в ерата на достъпната информация. От екипа на компанията стигат още по-далеч като подготвят модел на 3D принтер, след което завършват уникалния продукт с избраните скъпоценни суровини – от платина до диаманти с доказан произход.

 

Добави описание

Интересното е, че стотици клиенти не само се доверяват на консултантите от разстояние, но и предпочитат да обсъждат детайлите с мобилни приложения като Skype, WhatsApp или Viber.

„Отначало това желание ни изненадваше, но вече се превърна в практика и аз и колегите ми съвсем спокойно приемаме желанието за малко чат в името на перфектния пръстен за нашите клиенти“, казва Николай и допълва, че от няколко месеца компанията е открила и изложбено пространство в Лондон, където дискусията може да се състои и на живо.

Taylor & Hart

Сред най-интересните индивидуални дизайни на компанията са пръстен, оформен като знаменитите имперски щурмоваци (stormtroopers) от Междузвездни войни, както и модели, повлияни от тенис шампионата Уимбълдън, Световната купа по ръгби или реални бижута на знаменитости.

Nikolay Piriankov and David Sutton_Taylor and Hart_Interior

Бизнесът на Пирянков стартира през 2013, а едва година по-късно получава признанието за „Най-добра стартираща компания за бижута“ във Великобритания.

В момента Taylor & Hart вече работи „на пълни обороти“, като има и офис в България, където са базирани 1/3 от служителите в екипа. Развитието на марката тепърва предстои, но едно е сигурно – благодарение на един българин и екипа му, бизнесът се променя, а диамантите се превръщат в добър приятел, не само на жените, но и на мъжете със собствено мнение.

Още от "Бизнес"

Джордж Клуни продаде компанията си за текила за 1 милиард (фото)

Джордж Клуни продаде компанията си за текила за 1 милиард (фото)

Джордж Клуни и неговият делови партньор Ранди Гербер продадоха компанията си за текила "Касамигос" на британския алкохолен производител "Диаджео" за 1 млрд. долара.

"Епъл" пуска три нови лаптопа

"Епъл" пуска три нови лаптопа

Американската компания "Епъл" (Apple) ще представи в началото на следващия месец три нови модела лаптопа, съобщи във вторник Блумбърг.

8 души притежават колкото половината хора по света

8 души притежават колкото половината хора по света

Осем души на планетата притежават толкова богатство, колкото е общата собственост на по-бедната половина от населението на света.