ЮНИ 24 Новини | АфишОбнови

Пролетна ваканция в къщата на Елинор

0 коментара0/5

Чудите се какво да правите с вашето активно дете през пролетната ваканция?

Пролетна ваканция в къщата на Елинор

В къщата на Елинор на Цар Асен 33 по време на Пролетната ваканция ще се проведат полезни и интересни занимания подходящи за деца над 7 и до 11 години.

От понеделник (10 април) до четвъртък (13 април) от 9.30 до 18.00 часа ви очаква запълнена с разнообразни занимания в къщата и извън нея програма.

Повече информация на 087 9912405 или във фейсбук>>>


Творческа работилница за приложни изкуства

Децата ще рисуват и творят по 1 час и 45 мин. през всички 4 дни. Разнообразните занимания с различни материали и техники в областта на приложното изкуство им помагат за разгръщане на творческия им потенциал, развитие на фините им индивидуални двигателни умения, сръчност и обемна представа за нещата, координация око - ръка

TЕМИТЕ на заниманията са разнообразни, тъй като целта на всяко от тях е да запознае децата с различни техники:

  • КОЛАЖ – да направят портрет на любим човек или животно. Колаж е вид техника, чрез която може да се създаде произведение на изкуството /напр.: текст, цветни хартии, изрезки от вестници и други подобни материали изграждат картинното пространство. Често колажът се смесва с различни живописни техники./ Първото течение в изкуството, в което колажът играе важна роля, е кубизмът.
  • Изработване на СОБСТВЕНА КНИГА – темата е като продължение на заниманието, свързано с творческото писане с Ваня Емилова. След като децата напишат СВОЯТА ИСТОРИЯ, те ще могат да я ИЛЮСТРИРАТ и да я направят на книга.
  • Моделиране с ГЛИНА-занимание с продължение. Първия ден децата ще могат да създадат свой съд като го моделират от глина, а на следващия ден ще могат да го оцветят. В българската традиция и бит с грънчарството и работата с глина са свързани едни от най-старите занаяти. Старите българи замесвали глината за онзи отколешен домакински уред, който в днешно време виждаме само в етнографските изложби, а именно ПОДНИЦАТА. Не е имало тогава къща без подница и връшник (нали това е бил единствения начин да опечеш пита, баница или печено ястие), така като сега почти няма човек, който да е ял ястие приготвено по този начин.

Водещ: Антоанета Кръстева - художник (Магистър по изкуствата , член на Съюза на българските художници и на Международната Асоциация за пластични изкуства-АИАП/ЮНЕСКО/, с 3 самостоятелни изложби керамика и участия в наши и международни изложби ). Ръководител на Творческа работилница “Дъга“

Йога за деца

Занимания ще се провеждат всеки ден по 45 минути. Ползите от йогата за децата са много, основно засилва имунната система, увеличава силата, гъвкавостта, израстване на тялото и координация, подобрява концентрацията и релаксира. Николета Станева е инструктор по Йога за деца и възрастни от 3 години към „Движение за хармонично развитие“ (Body, Mind, and Soul Training). В момента е магистър „Психология на здравето“ и с вдъхновение предава своите познания и опит в сферата на йогата и психологията за по-здраво тяло, по-ясен ум и повече радост в ежедневието.

Творческо писане

Ваня Емилова e автор на романа за деца и родители "Маслекют на горния етаж", журналист, историк и бъдещ магистър по „Детско-юношеска психология”. В часовете по творческо писане, които са по  един час на ден в два от ваканционните дни, децата ще научат как се съчинява интересна история; ще разберат какво е сюжет, персонаж, фабула, характеристика на героите; ще развият уменията си да пишат художествен текст и ще бъдат провокирани да изоставят страха си от писаното слово. Всяко дете ще намери това, което го вдъхновява за творчество.

Посещение на Националния археологически музей

В Националният археологически музей са включени следните научни структурни звена: пет хронологически и тематично профилирани секции (Секция за праистория; Секция за тракийска археология; Секция за антична археология; Секция за средновековна археология; Секция за нумизматика и епиграфика). За децата е осигурен екскурзовод, който ще има разкаже увлекателно исторически факти и истории по отделните секции в музея.

Месене на хляб

Хлебната къща е фурна-социално предприятие, която радва малки и големи със здравословен, 100 % квасен хляб с екологични брашна. Ще се  проведе “Театър на трохите” и организиране на "Хлебна терапия" за децата с уникални методи около групово месене на хляб.

Посещение на кино на някои от следните филми: Гнездото на дракона, Замбезия, Овцата Шон, Смърфовете.

Спосещението в Музейко децата ще научат нови и любопитни факти, освен това ще се забавляват и ще играят.

За децата е подсигурена богата и разнообразна програма от занимания във и извън къщата на Елинор, осигурен е транспорт и храна за всеки ден от ваканцията.

Цена за целия период на пълен пакет на посещение за всички дни е 160 лв. на дете, еднодневно посещение е 50 лв.

Заповядайте в къщата на Елинор да преживеете една забавна и незабравима ваканция!

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Пролетна ваканция в къщата на Елинор".

Още от "Афиш"

 туту пола

Децата празнуват първи юни с LC WAIKIKI

LC WAIKIKI ще отпразнува Международния ден на детето – 1-ви юни, чрез обновени модни линии за деца и подрастващи.

Изложба на Игната Василева: "Отражение на емоцията"

Изложба на Игната Василева: "Отражение на емоцията"

Имаме удоволствието да ви поканим на изложбата на Игната Василева: "Отражение на емоцията" - живопис.